Участь у Міжнародному форумі «Людський капітал. Новий порядок денний»

18 листопада 2020 року

 

112-13 листопада 2020 року відбувся Міжнародний форум «Людський капітал. Новий порядок денний» у якому прийняли участь викладачі циклової комісії спеціальних економічних дисциплін ДУДКА УлянаТЕРНОВА ІринаБУРДАШ УлянаПЕТРІВ Оксана та РУДНИК Валентина. 

Людський капітал став критично важливою складовою національного багатства у ХХІ столітті.

У національному багатстві розвинених країн людський капітал становить від 70 до 80%. В Україні цей показник менше 50%.

Інвестиції в людський капітал – це джерело економічного зростання, не менш важливе, ніж капіталовкладення в матеріально-речові фактори виробництва та землю.

У порівнянні з інвестиціями в інші форми капіталу, інвестиції в людський капітал є найбільш вигідними як для окремої людини, так і з погляду всього суспільства, тому що дають значний за обсягом, тривалий за часом й інтегральний за характером економічний і соціальний ефект.

З огляду на це, людський капітал – головний рушій (рушійна сила) інноваційної економіки.

245678

З вітальним словом виступили Юрій БАЛАНЮК, голова Національного агентства кваліфікацій, Олег НЕМЧІНОВ, Міністр Кабінету Міністрів України, Матті МААСІКАС, Посол ЄС, голова Представництва ЄС в Україні, Григорій ОСОВИЙ, Голова Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні, голова Федерації професійних спілок України, Руслан ІЛЛІЧОВ, Генеральний директор Федерації роботодавців України.

Вступна сесія:

  • «Формування Національної системи кваліфікацій як один із напрямів реалізації курсу на євроінтеграцію України» (модератор – Юрій БАЛАНЮК, Голова Національного агентства кваліфікацій НАК, Юрій РАШКЕВИЧ, член Національного агентства кваліфікацій)

Теми панельних дискусій:

  • «Оцінювання професійних кваліфікацій: технології і перспективи» (модератор Володимир КОВТУНЕЦЬ, заступник Голови НАК);
  • «Професійні стандарти як ключовий елемент розбудови Національної системи кваліфікацій» (модератор – Людмила АКІМОВА, заступник Голови НАК);
  • «Прогнозування потреби ринку праці у кваліфікаціях. Погляд у майбутнє» (модератор – Інна ОСАДЧУК, член НАК);
  • «Рамки кваліфікацій: пріоритети та завдання» (модератор – Юрій РАШКЕВИЧ, член НАК).

Підсумкова сесія:

  • «Подальші кроки. Майбутнє кваліфікацій» (модератор – Юрій БАЛАНЮК, Голова Національного агентства кваліфікацій НАК)

На завершення форуму Ольга МАКОГОН, головний редактор журналу «Управління персоналом», представила результати опитування HR – Ліги на тему “Освіта, професія, досвід, кваліфікація”.

Уляна ДУДКА,
викладач спеціальних економічних дисциплін
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook