Участь Анни Ковпак, аспіранта зі спеціальності 101 «Екологія» у міжнародному навчальному курсі!

16 листопада 2020, 16:42

На кафедрі екології агросфери та екологічного контролю здійснюється підготовка аспірантів зі спеціальності 101 «Екологія». Участь аспірантів у міжнародних проектах, симпозіумах та навчальних курсах – один із пріоритетних шляхів набуття професійних умінь та навиків у науковому середовищі, а також отримання міжнародного досвіду у співпраці з науковцями та професіоналами відповідної галузі. 

Так, протягом 10-12 листопада 2020 року, Анна Ковпак аспірантка 1-го року навчання зі спеціальності 101 «Екологія» прийняла участь у міжнародному навчальному курсі «Modelling Future Water Stress», що був організований Університетом Вагенінген – Water Systems and Global Change group, Department of Environmental Sciences, Wageningen University (the Netherlands).

Основною метою участі було отримання нових знань з впровадження міжнародних методів інтегрованого оцінювання якості водних об’єктів та застосування цих методів у розробці сценаріїв розвитку з використанням Global NEWS and MARINE models. Зокрема, Анна Ковпак разом із аспірантами інших країн (Китай, Туреччина) спільно виконали та захистили перед організаторами курсу практичну наукову роботу на тему «Water quality modelling for nutrientsscenario analyses with Global NEWS and MARINE models». Також в рамках цього курсу, Анна Ковпак прослухала лекцію на тему «Water stress indicators and their definitions», яку презентувала  - prof. Carolien Kroeze, chair of the Water Systems and Global Change group, Department of Environmental Sciences, Wageningen University (the Netherlands).

Окрім набуття досвіду у науковій сфері, аспірантка отримала неоціненний досвід у сфері викладання та презентації наукових результатів дослідження. Участь Анни Ковпак у міжнародному навчальному курсі сприятиме ефективній організації наукової роботи, зокрема у розробці схеми наукових досліджень та адаптації міжнародних методів до умов локальних водних територій України, що і є одним із завдань аспірантської роботи.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook