КРУГЛИЙ СТІЛ «БЕРЕЖАНЩИНА – ЧАСТИНА ІСТОРІЇ ЗУНР»

16 листопада 2020 року

 

IMG 616013 листопада викладачі та студенти групи К-11М ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний коледж» спільно організували та взяли участь у роботі круглого столу на тему «Бережанщина – частина історії ЗУНР» присвяченому 102-й річниці проголошення Західноукраїнської народної республіки. Цей захід відбувся у приміщенні читального залу нашого коледжу, і долучив також до участі працівників бібліотеки.

IMG 6162

На цьому круглому столі учасники мали можливість ознайомитись із дослідницькими матеріалами які підготували викладачі циклової комісії гуманітарних дисциплін, вивчаючи історію становлення державності в Галичині у 1918-му році.

IMG 6170IMG 6173

Першою із доповіддю на тему «Листопадовий чин»» та його значення в історії України» виступила викладачка циклової комісії гуманітарних дисциплін, історик Віра ОРЕЙДА, яка описала весь історичний сюжет та умови «Листопадового повстання» у Львові.

IMG 6165IMG 6181

Наступним із доповіддю про реакцію на «зрив» у Бережанах та про державотворчі дії на теренах нашого краю в ті часи виступив Василь ЛЕЩУК, а циклової комісії гуманітарних дисциплін Олександра БОЙКО змалювала наступною у своїй цікавій доповіді про формування військової окружної команди у Бережанах та про умови життя звичайних громадян в революційний пост воєнний період.

IMG 6193IMG 6166

Ірина КОСТІВ, циклової комісії гуманітарних дисциплін, дослідила та представила для аудиторії матеріали про законодавчу та правотворчу роботу політиками та керівництвом ЗУНР, а викладач, історик Віталій СКАСКІВ, будучи останнім підсумовуючим доповідачем, окреслив роль історії ЗУНР як вагомого досвіду із великою історичною роллю у циклі українського державотворення.

IMG 6179IMG 6197

Завершальною частиною заходу була цікава книжкова виставка, яку підготувала працівниця коледжівської бібліотеки Ольга МИХАЙЛИШИН, представивши для студентів та учасників круглого столу унікальні, старі та сучасні видання присвячені дослідженням історії ЗУНР на Бережанщині.

Безумовно, всі присутні опісля заходу залишились з чудовими враженнями та морем цікавих корисних знань, поринувши в історію рідної землі. Ще б пак, адже наш головний корпус коледжу, який в ті далекі часи слугував приміщення адміністрації у Бережанах, став одним з епіцентрів політичної та військової діяльності, і факт перебування в цих стінах, поринання в дотичну історію, і насправді діло змогу ледь не на собі відчути той гордий відважний дух української революції, безстрашності, патріотизму, що скрізь століття доринає і надихає вже теперішні молоді покоління, які навчаються зараз, щоб творити державу в майбутньому.

Викладач циклової комісії гуманітарних дисциплін
Віталій СКАСКІВ
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook