Статевий цикл у самок – тема онлайн лекції для студентів 4 курсу факультету ветеринарної медицини

13 листопада 2020, 15:40

Лікар ветеринарної медицини, а особливо лікар-репродуктолог, повинен в першу чергу, чітко розуміти фізіологію статевого циклу самок. Саме на це лектор, доцент Сергій Деркач, звернув увагу студентів 4 курсу факультету ветеринарної медицини ОС «Магістр» під час проведення онлайн-лекції на платформі Cisco Webex.


Лектор зосередив їх увагу на особливостях класифікацій статевого циклу самиць тварин. Розповів студентам про історію виникнення цих класифікацій та їх авторів. Особливу увагу С.С. Деркач акцентував на класифікації, яка запропоновною В. Хіппом, оскільки вона вважається міжнародною для всіх видів тварин. Детально охарактеризував кожну стадію статевого циклу різних класифікацій та звернув увагу на їх особливостях та спорідненнях, адже всі автори характеризували один і той самий складний процес в організмі самки, проте з різними підходами. Зупинився лектор і на повноцінних та неповноцінних статевих циклах, на особливостях і різновидах естральних циклів самок тварин. Детально проаналізував особливості статевих циклів різних видів тварин, клінічний прояв феноменів статевого циклу, як продуктивних тварин, так і домашніх. По закінченню лекції студенти задали багато запитань щодо особливостей статевого циклу у сук.


Для становлення майбутнього лікаря-репродуктолога, як висококваліфікованого фахівця, тема лекції має надзвичайно важливе значення, оскільки не розуміючи фізіологічних процесів в організмі тварини, не можна вести мову про патологічні зміни.


Тому, ми надіємось, що після прослуханої лекції і додаткового опрацювання матеріалу на навчальному порталі Elearn та у підручнику, а найголовніше – аналіз і переосмислення отриманого матеріалу студентами, вони в майбутньому стануть найкращими репродуктологами. А нам залишиться лише гордитись, що вони випускники ˗ величного та славетного вузу.

Юрій Жук, доцент кафедри акушерства, гінекології та
біотехнології відтворення твари

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook