Участь студентів кібернетиків у XI Міжнародної науково-практичної конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта»

12 листопада 2020 року

   10.11.2020 року відбулося пленарне засідання конференції у якому активну участь взяли саме студенти ОПП «Економічна кібернетика». У спільної доповіді А. Петренко та І. Костенко аналізувались освітні тенденції останніх років з використанням попередніх даних 2020 року. Головний висновок, що зроблено авторами, що вища освіта трансформується достатньо повільно та не встигає за змінами, що відбуваються на національному ринку праці та ринках праці Східно європейських країн. Крім того у доповідях економістів-кібернетиків розглядались тенденції ринку медичної і рекреаційної коноплі в Чехії, та робились деякі припущення (проекція) на розвиток подій у випадку прийняття відповідного законодавства найближчім часом в Україні (К. Шаліманова). Розглядались питання ефективності діяльності основних торговельних мереж в м. Київ під час пандемії (А. Васильківська). Головна увага приділялась ефективності використання торговельних площ. Значну увагу привернула доповідь Б. Ворони, що присвячена оцінкам ризиків, що виникають на трансферному ринку футболістів. Головним чином аналізувалась трансферна політика англійської професійної ліги, однак на прикладі ФК Шахтар була надана корисна інформація про стан професійного футболу України, який не зважаючи на значні економічне проблеми має остатні роки суттєві досягнення.

   Другий день роботи XI Міжнародної науково-практичної конференція молодих вчених «Інформаційні технології: економіка, техніка, освіта» проходив 11.11.2020 р. в онлайн форматі. Студенти 2 року навчання ОС «Магістр» факультету інформаційних технологій спеціальності «Економіка» освітньої програми «Економічна кібернетика» взяли активну участь у заході у вигляді виступів та дискусії.

 
 
   На конференції обговорювались сучасні проблеми економічної теорії та практики, а саме: особливості категорійного менеджменту та результати аналізу продажів продукції у точках роздрібної торгівлі; напрямки моделювання та прогнозування соціально-економічних процесів, зокрема, ринку праці; аналітичної підтримки логістичних бізнес-процесів; результати аналізу рівня життя населення України та прогнозування інвестиційного потенціалу регіонів України.
 
                 
   Активну устають у роботі конференції взяли всі викладачі кафедри економічної кібернетики НУБіП та інші НПП факультету інформаційних технологій, зокрема, Олена Глазунова, Дмитро Жерліцин, доценти кафедри економічної кібернетики Наталя Клименко, Наталя Рогоза, Тетяна Коваль, Наталя Шульга та інші.
 
   Більше двох годин пролетіли у жвавих дискусіях. Майбутні магістри з економіки отримали кваліфіковані поради, щодо удосконалення своїх наукових робіт та провадження практичної діяльності.

 

Дмитро Жерліцин, Андрій Скрипник, Тетяна Коваль 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook