І ЕТАП ХІ МІЖНАРОДНОГО МОВНО-ЛІТЕРАТУРНОГО КОНКУРСУ УЧНІВСЬКОЇ ТА СТУДЕНТСЬКОЇ МОЛОДІ ІМЕНІ ТАРАСА ШЕВЧЕНКА

5 листопада 2020 року

 

4Мабуть, нема в Україні такої людини, яка б не читала віршів Тараса Григоровича Шевченка.

У кожного своє розуміння його творів. Але для всіх українців Шевченко є генієм, явищем великим і вічним в історії нашої держави. Молодь ще зі школи вивчає багатогранну творчість видатного українського митця.

3

З 2010 року, одинадцятий рік поспіль проводиться Міжнародний  мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Конкурс започаткований як щорічний загальнонаціональний захід, і добре відомий сьогодні не лише в Україні, а й за її межами. Щорічно він перетворюється на великий марафон, упродовж якого юнаки і дівчата змагаються за звання кращих знавців української мови і літератури.

5 листопада студенти нашого коледжу взяли участь у першому етапі конкурсу. До його організації долучилися викладачі циклової комісії гуманітарних дисциплін.

10

З привітальним словом до конкурсантів звернулась директорка коледжу, кандидат філологічних наук Світлана ПИЛИПИШИН, яка побажала творчого натхнення та перемог і зазначила, що участь у цьому змаганні дає можливість талановитим студентам заявити про свій хист до літературної творчості на високому рівні. Свідченням цього є неодноразові перемоги студентів коледжу на обласному етапі конкурсу.

1

52

Ганна П’ЄНТАК та Олександра БОЙКО ознайомили учасників творчого змагання зі специфікою написання робіт та побажали успіхів, натхнення.

6

8

Юні поціновувачі Шевченкового слова взялися до виконання конкурсних завдань, викладаючи на папір свої думки, роздуми, погляди, щоб досягти довгоочікуваної мрії – стати переможцями.

Кожен учасник, виконуючи конкурсні завдання, мав можливість розкрити свій творчий потенціал, філологічне мислення та філософське бачення сьогодення через творчість Тараса Шевченка.

Ганна П’ЄНТАК, викладачка
української мови та літератури


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook