ЛЕКЦІЇ ON-LINE З ДИСЦИПЛІНИ «ЦИТОЛОГІЯ, ГІСТОЛОГІЯ, ЕМБРІОЛОГІЯ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ ДРУГОГО РОКУ НАВЧАННЯ ПРОДОВЖУЮТЬСЯ

2 листопада 2020 року

«Цитологія, гістологія, ембріологія» є фундаментальною дисципліною у підготовці лікаря ветеринарної медицини. Разом з анатомією, фізіологією і біохімією вони формують у студентів необхідну базу для успішного засвоєння параклінічних і клінічних дисциплін. Предметом вивчення цієї дисципліни є мікро- і субмікроскопічна будова структурних складників організму, та їх становлення в процесі ембріонального розвитку.
В минулому семестрі студенти опанували перші три розділи дисципліни: цитологію, яка вивчає будову і функції клітин, ембріологію – розвиток і будову статевих клітин та розвиток зародка і загальну гістологію – розвиток, будову і функції тканин. У цьому ж семестрі вони вивчають спеціальну гістологію, яка розглядає будову органів їх систем і апаратів. До кожної системи і апарату органів підготовлені цікаві і пізнавальні презентації, в яких подані рисунки гістопрепаратів, схеми, електронограми тощо. Щотижня, викладачі кафедри проводять лекції і спілкуються зі студентами on-line використовуючи платформу Cisco Webex Meeting.

В електронному навчальному курсі студенти можуть додатково переглянути теоретичний матеріал, в тому числі презентації до лекцій та відеоматеріали. Корисним для них є виконання лабораторних і самостійних робіт з базою контрольних питань, завдань і модульних тестів. Студенти активно працюють, задають питання на лекційних заняттях і сподіваються на швидке закінчення пандемії коронавірусу та зустріч з викладачами у стінах нашого факультету.

Надія Дишлюк, доцент кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook