Студентська жіноча збірна НУБіП України з волейболу готується до змагального сезону 2020-2021

30 жовтня 2020 року
м. Київ, НУБіП України

    Сучасний волейбол пред’являє високі вимоги до рухових якостей та функціональних можливостей студентів-гравців. Гра, що продовжується 1,5-2 год., насичена різними прийомами, раптовими та швидкими пересуваннями, стрибками, падіннями й іншими діями. У зв’язку з цим гравець повинен мати гарну реакцію, спостережливість, швидкість пересування на невеликих відрізках, велику швидкість скорочення м’язів, стрибучість. Основними засобами навчального тренування є фізичні вправи, а також вправи з техніки й тактики гри.

     Загально-розвиваючі вправи вирішують завдання різнобічної фізичної підготовки студентів. Спеціальні вправи дозволяють прискорити навчання технічних і тактичних прийомів та оволодіння ігровими навичками. Загально-розвиваючі та підготовчі вправи спрямовані на розвиток функціональних можливостей організму, а основні та підвідні – на формування рухових навичок, засвоєння технічних прийомів і тактичних умінь. У цілому всі ці вправи вирішують завдання різнобічної фізичної, технічної та тактичної підготовки у волейболі.

     Ігрова діяльність у волейболі характеризується багатством змісту та розмаїттям дій гравців. Комплексний і різнобічний характер вправ у волейболі вимагає високої фізичної підготовленості студентів, а конкретно – розвитку таких рухових якостей, як загальної та спеціальної витривалості, сили, швидкості, координації.
     Тому у передзмагальний період головним завданням тренувального процесу студентської жіночої збірної команди з волейболу було розвиток фізичних якостей, притаманних волейболістам. Підготовка до змагань збірної команди розпочалася ще з кінця серпня. Вже два місяці поспіль дівчата збираються три рази на тиждень і працюють за розробленою програмою тренувань. Адже цього року жіноча збірна команда з волейболу візьме участь у Чемпіонаті міста Києва – «Столична ліга» дивізіону 3, Студентській лізі і Першості Голосіївського району серед команд ЗВО, що розташовані у Голосіївському районі м. Києва.

     Перша гра відбулася 29 жовтня у рамках змагань Столичної ліги. Збірна НУБіП України зустрілася з командою Блек Фокс. У складі нашої команди грав у якості нападника викладач кафедри фізичного виховання Ксенія Мазур - минулорічна бронзова призерка Чемпіонату України з волейболу вищої ліги у складі команди ВК Легенда-Wnet.

Бажаємо нашим дівчатам-волейболісткам яскравих перемог в усіх змаганнях!


Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

 


Ксенія Мазур - тренер студентської збірної команди НУБіП України з волейболу
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook