Навчання з використанням технологій дистанційного навчання

28 жовтня 2020 року

Сьогодні, коли місто Рівне перебуває у «червоній» зоні ВСП «Рівненський коледж НУБіП України» перейшов у режим навчання з використанням дистанційних технологій.

Для використання цих технологій викладачі коледжу пройшли курси «Використання ІКТ в освіті», де вони ознайомилися з платформами на основі яких можна проводити заняття через відеоконференції. Як «підказка» для викладачів підготовлені інструкційні матеріали, які дозволяють бути активними флагманами навчальних дисциплін.

У минулому навчальному семестрі під час роботи трьох акредитаційних комісій частина викладачів опанували платформу Zoom. Ця компетентність допомогла у теперішній адаптивний карантин зробити неперервним навчальний процес, оскільки студенти хочуть і можуть навчатися не зважаючи на Covid-19.

Відеоконференції Zoom дозволяють дотримуватися розкладу та регламенту  викладачами і студентами. Заняття усіх видів – лекційні, практичні, семінарські тощо проходять із застосуванням різних методик навчання. Це робота у малих групах, проєктний метод, метод демонстрації та інші.

Під керівництвом викладачів загального та професійного спрямування Петрівської Л. О., Музичук І. В., Масталярчука Є. В., Куделі О. О, Нікітської О. В., Новіцького С. Б., Черняк Т. Г. та інших студенти відділення програмування готують звіти до практичних робіт та є активними слухачами під час лекційних занять. Студенти показують свої вміння та готовність не тільки комунікувати, а й виконувати поставлені задачі, щоб опанувати фах програміста.

Сучасні студенти «вимагають» від викладачів завжди бути готовими навчити їх цікавому та необхідному досвіду за будь-яких обставин. Тому викладачі, які працюють зі студентами програмістами не тільки дають знання, а отримують від студентів інформацію про дистанційні методи комунікації, сучасні месенджери тощо.

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook