ПОПЕРЕДЖЕННЯ НАСИЛЬСТВА ТА БУЛІНГУ СЕРЕД ПІДЛІТКІВ

2 жовтня 2020 року
       2 жовтня весь світ відзначає Міжнародний день ненасилля, встановлений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 15 червня 2007 року. Дата вибрана не випадково, адже 2 жовтня народився Махатма Ганді: лідер руху за незалежність Індії та засновник філософії ненасилля.

       У рамках програми «Світ без насилля» практичним психологом Іриною Савченко будо  проведено заняття з елементами тренінгу «Попередження насильства та булінгу серед підлітків». У тренінгу взяли участь студенти першого курсу групи АН-20, які щойно переступили поріг коледжу і змінили одне соціальне середовище на інше. Серед сучасної молоді надзвичайно загострилася проблема насильства, тому основною метою тренінгу було не тільки проінформувати студентів про боулінг як прояв нетерпимості до прав людини і форма насильства, де постраждати може будь-хто, незалежно від гендерної ідентичності та віку, але і відчути, «прожити» ті соціальні «ролі», які включає в себе боулінг: «спостерігач», «переслідувач», «жертва».

       Студенти, які здатні підтримувати здорові стосунки, навряд чи будуть знущатися з інших, скоріше вони будуть підтримувати студентів, які є об’єктом булінгу, і будуть більш здатними досягти своїх цілей в освіті. Пропагування здорових стосунків є головним способом запобігання булінгу і створення безпечної і приязної атмосфери у коледжі.
       Виховання здорових стосунків може допомогти зупинити булінг.
 
Ірина Савченко,практичний психолог

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook