Єсіненко Габріела: «Моя мрія – стати ветеринарним лікарем»

19 жовтня 2020 року

Батьки хочуть, аби їхні діти були здоровими, щасливими, успішними, знайшли свій правильний шлях у житті. Момент вибору професії – чи не найважливіший у житті кожної людини. Багато школярів та їх батьків заздалегідь починають цікавитися вищими навчальними закладами України. І, як приємно, що свій вибір вони зупиняють на спеціальності «Ветеринарна медицина» у НУБіП України.

Багато наших студентів знають, що шлях до лікаря ветеринарної медицини нелегкий, необхідно постійно поповнювати багаж своїх знань та практичних навичок, виховувати в собі терпіння і наполегливість у здобутті знань. Наші випускники кажуть: «Головне у професії лікаря ветеринарної медицини – ставити мету та йти до неї. Лікар ветеринарної медицини – це не просто спеціальність, це безмежне бажання рятувати життя тварин, порядність, сила духу та живий розум. Лікар повинен постійно самовдосконалюватись, працювати не покладаючи рук, йти в ногу з сучасними вимогами науки і практики».
З таких слів розпочалась розмова з школяркою Єсіненко Габріелою, яка мріє стати лікарем ветеринарної медицини.

Розкажіть про себе, де навчаєтесь і чим цікавитесь.
- Мене звати Єсіненко Габріела. Мені 16 років. Я проживаю у Київській області. Навчаюсь у Шпитьківській ЗОН I-III ступенів. Займаюсь музикою та малюванням, беру участь у багатьох конкурсах та благодійних акціях.

 

- Чому Ви зацікавилися навчанням на факультеті ветеринарної медицини?
- Я, мабуть, нікого не здивую своєю відповіддю, але я з дитинства люблю тварин. У мене вдома завжди жило багато котів та собак. Я опікувалася не лише своїми домашніми улюбленцями, але і їжаками, білками, голубами, горобцями, які з’являлися на нашому подвір’ї і потребували моєї уваги та допомоги. Моя лікарська допомога полягала у тому, щоб їх нагодувати, помити, створити їм тимчасовий притулок. Зараз у мене вдома живуть три коти та собака, яких я виростила і вилікувала.

 - На що Ви звертали увагу при виборі університету?
- В першу чергу, на рейтинг Університету. Серед моїх родичів та близьких лікарів ветеринарної медицини не було. Але є багато знайомих, які закінчували інші факультети НУБіП України і дуже добре відзивались про викладачів та якість підготовки фахівців на факультеті ветеринарної медицини. Мені було важливо ознайомитись з навчальною базою на факультеті ветеринарної медицини, з клінікою, навчальними лабораторіями, де студенти проходять практику. На сайті факультету ветеринарної медицини ми побачили величезну кількість інформації, тому одного дня я і мої батьки приїхали до Університету.

- Яке у Вас враження від екскурсії?
- Мені та моїм батькам дуже сподобалась екскурсія, яку провела доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К.Скороходька Михальська Віта Михайлівна. Ми ознайомилися із територією університету, у 12 корпусі відвідали навчальні лабораторії та лекційні аудиторії: вразили препарати на кафедрі фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, прилади для проведення дезінфекції на кафедрі ветеринарної гігієни, ну і, звичайно, музей кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка з величезною кількістю унікальних препаратів, секційні зали, де займаються студенти.

Також приємно було відвідати ННВЦ Клінічний центр «Ветмедсервіс» з клінікою дрібних і продуктивних тварин, лабораторії для дослідження крові, банк крові, госпіталь для тварин, кабінети для УЗД- та рентгендосліджень. Тут студенти можуть знаходитись не лише під час навчання, але і у вільний час, де мають можливість слухати поради і роз’яснення викладачів щодо хвороб тварин.

- Під час екскурсії я познайомилася зі студентами та викладачами факультету ветеринарної медицини. Мене вразила їх відкритість та доброзичливість. Тому я впевнена, що правильно обрала університет і зараз головне – готуватися до ЗНО, щоб підійти на крок ближче до своєї мрії.

Дякуємо, Габріелі, за те, що відвідала наш Університет, і бажаємо успіху при вступі на омріяну спеціальність.

 

Віта Михальська,
доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook