Відкрита напівдистанційна лекція про практичний досвід роботи в ІТ сфері

16 жовтня 2020 року

16 жовтня 2020 року для студентів відділення програмування було організовано відкриту лекцію "Від "маленької" бази даних до системи ERP". У ролі лектора виступив заступник начальника відділу інформаційних технологій ПП "Комтехсервіс" Надозірний Святослав Вікторович. Його досвід роботи понад 18 років став корисним студентам четвертого курсу, які готуються до проходження технологічної (виробничої) практики разом з керівником від закладу Нікітською Оксаною Віталіївною та студентам бакалаврату, які проводять дослідження для написання курсової роботи. 

"Банкомати - це не просто ящик з грошима, а й дуже складний програмно-апаратний комплекс"", - зазначив Святослав Вікторович. Адже свій досвід роботи він здобув пройшовши шлях від інженера до керівника ІТ безпеки в компанії "Реноме-Смарт". Святослав розповів історію одної бази даних, яка виросла з маленького файлика у велику корпоративну ERP систему з управлінням сервісом по всій Україні і за її межами. Студенти четвертого курсу слухали як задачі обслуговування виросли в повноцінний комплекс послуг з можливістю виконувати їх "під ключ". Чому потрібно вивчати сучасні методики проектування програмних комплексів і як орієнтуватися на солідні, перспективні і головне довготривалі проекти - все це було приправлено цікавими байками і історіями з досвіду обслуговування і боротьби з кібер-хуліганами.

Карантин і канікули ніяким чином не мають бути перешкодою для студентів, які повинні після закінчення коледжу вступити у доросле життя з новими ідеями і реальним досвідом. Надозірний С. В. розказав як важливо бути гнучким в побудові інформаційних систем для бізнесу, чому виживають саме ті, хто вчасно може підлаштуватись під умови сьогодення і вдало використати навіть пандемію. Мікросервіси, архітектура, бізнес-процеси, інтеграція систем - це все студенти можуть застосувати вже сьогодні в своїх курсових роботах, щоб в дорослому житті не соромитись свого диплому, а сміливо зарахувати своє навчання як реальний професійний досвід.

Ірина Якимчук, завідувач відділення програмування

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook