Рятувальники ліквідували за добу 115 пожеж на відкритих територіях

12 жовтня 2020 року
Харківська обл.

10 жовтня на номер “101” за добу надійшло 115 повідомлень про займання сухостоїв на відкритих територіях Харківщини. Загальна площа цих пожеж склала понад 122 га. Переважна їх більшість трапляється через легковажність громадян, котрі попри чисельні застереження рятувальників продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою. Чи не кожного дня чимало сил рятувальників витрачається на ліквідацію пожеж на відкритих територіях.

Так, як приклад, о 13:11 біля села Топальське, Ізюмського району на відкритій території горіла трава на площі 5 га та не експлуатована господарча будівля на площі 1000кв.м. У боротьбі з пожежею боролися рятувальники 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини. О 17:40 вогонь вдалось загасити.

Також горіла господарча прибудова до житлового будинку на площі 10 кв.м та паркан на площі близько 4 кв.м. Подія трапилась о 03:01 у м. Дергачі, Сумський шлях 59. Рятувальники впорались з вогнем о 04:12.

Найбільша за площею пожежа сухостою трапилась о 13:07 у селі Архангелівка, вул. Набережна, Барвінківського району на відкритій території горів очерет на площі понад 12 га. Врятовано 3 житлових будинки.

Шановні громадяни!

Зважаючи на збільшення кількості загорянь, Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки у природних екосистемах!

Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісової зони, в полях, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

Категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки!

Пам'ятайте, що пожежі в екосистемах також можуть спричинити тяжкі наслідки, зокрема, неконтрольоване поширення вогню на житлові будинки та поруч розташовані споруди, руйнування родючого шару ґрунту та загибель тварин.

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook