8 жовтня - День юриста України

8 жовтня 2020 року

Свято День юриста в Україні було запроваджено в 1997 році, з того часу  відзначається щороку 8 жовтня. Вважається, що саме 8 жовтня в 1016 році Київський князь Ярослав Мудрий видав перше зведення законів «Руська правда».

Професія юриста зародилася ще в Стародавньому Римі. Першими юристами були понтифіки - жерці, які керували справами релігії і проводили суди. Кілька століть потому сформувалася наука юриспруденція і з'явилися перші судові системи.

День юриста - це професійне свято людей, які займаються юридичною діяльністю. Його відзначають судді, прокурори, адвокати, слідчі, нотаріуси.

Фахівці-правознавці, досконально знайомі з юридичними науками, чинним законодавством і маючи практичну діяльністю в області права, завжди були затребувані в цивілізованому суспільстві. Причина гранично проста - цивілізоване суспільство прагне регулювати всі свої внутрішні і зовнішні взаємини, керуючись загальноприйнятими правилами, порядками і нормами-законами.

З нагоди свята та в  рамках тижня права у читальному залі бібліотечно-інформаційного центру оформлена книжкова виставка, з матеріалів якої можна дізнатися про правову політику нашої держави, права та обов’язки кожного громадянина.

Вітаємо всіх юристів з професійним святом. Щиро зичимо вам здоров’я, добробуту, життєвої наснаги та нових здобутків у професійній діяльності в ім’я процвітання нашої України.

 

Галина Петренко, провідний бібліотекар БІЦ

 Джерело: https://www.unian.ua/lite/holidays/koli-den-yurista-2020-v-ukrajini-den-...

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook