Туристсько-краєзнавча експедиція Львівщиною студентського активу економічного відділення коледжу

6 жовтня 2020 року

Впродовж 3-4 жовтня відбулася туристсько-краєзнавча експедиція студентського активу коледжу Львівщиною, в рамках щорічного марафону «Студентське життя – це…», який відбувається на економічному відділенні. Маршрут експедиції м. Рівне – с. Урич Сколівського району Львівської області (фортеця Тустань) – м. Львів – м. Рівне.

Урицькі скелі, що на Сколівщині, є одним із семи чудес України. У жодному іншому гірському масиві Європи немає аналога цієї пам’ятки природи та археології. У XI–XIII ст. тут була давньоруська фортеця для захисту від татаро-монгольських завойовників. Від неї залишились рештки стін та будівельних конструкцій, а також вирубані у скелях гроти, колодязі, підземні ходи. Урицькі скелі, що здіймаються у висоту на 50 метрів, та історико-ландшафтний комплекс “Тустань” є частиною природного національного парку “Сколівські бескиди”, який за своєю площею є найбільшим в Україні. Під час екскурсії ми побували біля одного з найгарніших водоспадів – Кам’янки, який знаходиться на однойменній річці Кам’янка.

Водоспад Кам’янка – водоспад в Українських Карпатах, у межах масиву Сколівські Бескиди; гідрологічна пам’ятка природи. Неподалік від водоспаду розташоване озеро за назвою Мертве Озеро (або його ще називають Журавлине). Вода озера  багата на сірководень, тому  у ньому відсутні  живі організми.

Для українців Львів – це одне велике диво.
За кількістю пам’яток і об’єктів архітектури Львів тримає першість в Україні. Пішохідна екскурсія Львовом дала студентам коледжу унікальну можливість ознайомитися з харизматичною та історично багатою столицею Галичини ближче, краще, емоційніше.

Тетяна Кристопчук, викладач

Мирослава Сорока, викладач


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook