Екскурсія до ботанічного саду НУБіП України - прекрасна можливість побачити багатство рослинного світу в одному місці

11 жовтня 2020, 9:50

9 жовтня студенти 1 курсу 7 групи факультету ветеринарної медицини разом із своїм куратором, Ганною Козловською, відвідали Ботанічний сад НУБіП України, історія якого почалася ще у 1928 році. Оглядову екскурсію по лісопарковій частині саду провів завідувач лабораторії інтродукції та селекції деревних рослин Станіслав Слюсар, який ознайомив відвідувачів з історією створення ботанічного саду, його структурою, чудовими ландшафтами.
Екскурсоводом було зазначено, що загальна кількість рослин, які зростають на території ботанічного саду, становить 1499 таксономічних одиниці, зокрема представлено колекцію понад 500 таксонів деревних рослин. Саме в університетському ботсаду знаходиться, без перебільшення, національне надбання – вікові дуби, оголошені пам'ятками природи місцевого значення серед яких є екземпляри віком 400 років і навіть 500 років!


Усі відвідувачі були вражені ландшафтами саду, скульптурами, фонтаном з альтанкою, динозаврами, еколекційними класами, організованими під відкритим небом.

Екскурсія була цікавою і пізнавальною, молоді люди познайомилися з обширними та унікальними колекціями рослин, в тому числі реліктовими, рідкісними і рослинами, занесеними до Червоної книги, з різних куточків земної кулі. Особливу цінність становить і єдиний в Україні екземпляр тюльпанового дерева, якому 84 роки!
Ботанічний сад безперечно є перлиною нашого університету і міста, тому після екскурсії студенти будуть чекати закінчення карантину і можливості зробити нові світлини на фоні осінніх пейзажів саду!

Вікторія Черкашина,
студентка 7 групи 1 курсу ФВМ

Ганна Козловська,
доцент кафедри епізоотології, мікробіології і вірусології

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook