До п'яти зросла кількість загиблих унаслідок пожеж на Луганщині, до гасіння залучили авіацію - МВС України

2 жовтня 2020 року

Унаслідок масштабних пожеж у Луганській області загинули п'ятеро людей, евакуйовано 120 осіб, повідомляє прес-служба МВС України у четвер вранці.

"Уже добу пожежники, рятувальники, поліцейські, військовослужбовці гасять пожежі та евакуюють людей. Унаслідок пожеж загинули п’ятеро осіб. За оперативними даними, евакуйовано 120 осіб", - йдеться у повідомленні, розміщеному на сторінці МВС у соцмережі Facebook.

Раніше повідомлялося про чотирьох загиблих і 10 постраждалих унаслідок масштабних пожеж у Луганській області.

В інформації зазначається, що загалом до гасіння пожеж залучено 1 тис. 229 осіб та 204 од. техніки. "До гасіння пожеж, за погодженням зі штабом ООС та СЦКК, залучено авіацію", - повідомляють у МВС.

У міністерстві додали, що оперативна урядова група на чолі з першим заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим вилетіла на місце лісових пожеж у Луганській області для координації дій всіх сил.

"До складу групи також увійшли голова ДСНС Микола Чечоткін, командувач Нацгвардії Микола Балан, голова Державного агенства лісових ресурсів (Держлісагенство) Василь Кузьович та перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський", - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, унаслідок масштабних пожеж у Луганській області станом на ранок четверга, 1 жовтня, загинули чотири людини, ще десять постраждалих були госпіталізовані, евакуйовано 120 осіб. У прес-службі ДСНС повідомили, що за минулу добу уздовж лінії розмежування виникло шість масштабних пожеж. "За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить майже 9,3 тис. га", - йдеться у ранковому зведенні на сайті ДСНС у четвер.

В інформації наголошується, що найскладніша обстановка склалася від Станиці-Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів (Болотене, Станиця-Луганська, Вільхове, Малинове, Піщане, Нижньотепле, Артема, Геївка, Лобачеве, Трьохізбенка, Кряківка, Капітанове, Муратове, Осколонівка, Боброве, Борівське, Воронове, Сиротине, Метьолкіне, Сєвєродонецьк, Байдівка, Половинкине).

Прокуратура області порушила кримінальні провадження за ч. 1, 2 ст. 270 КК України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

 Джерело:  https://ua.interfax.com.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook