КОЛІР ДУШІ

22 вересня 2020 року
м.Київ
КОЛІР ДУШІ
         В сучасних реаліях, в епоху різноманітної техніки та гаджетів, що роблять наше життя значно простішим, складно собі уявити молодь на художніх виставках чи у бібліотеці, чи не так?
         Існує популярна думка: якщо є можливість за декілька кліків мишки побачити та прочитати все, що тільки необхідно, то витрачати свій дорогоцінний час та ресурси на інший спосіб отримання інформації — безглуздо. Звучить, звісно, прикро, але все не так погано, як на перший погляд. Далеко не всі молоді люди схильні так вважати, і студенти ветеринарного факультету, а саме сьомої групи другого курсу, наочно це продемонстрували!
         За порадою нашої викладачки етнокульторології, Пузиренко Ярини Василівни, на запрошення Тетяни Євгенівни Чаплигіної, головної бібліотекарки відділу мистецтв, ми організовано відправилися до Державної бібліотеки України для юнацтва. Там, у відділі мистецтв, зараз відбувається виставка молодої талановитої художниці – Анастасії Куркової «Колір душі».
 
 
         Буквально з порога нас радо зустріла Якушенко Тетяна Олексіївна, заступниця директора з інформаційних технологій, і провела нам невелику екскурсію бібліотекою, а також розповіла про послуги, що можуть тут надати, та можливості, які відкриваються перед користувачем бібліотеки.
         Далі нас передали в руки Венідиктовій Анні Вікторівні, завідувачці відділу мистецтв, що провела нас безпосередньо у виставкову залу та ознайомлювала з кожним витвором та розповіла про художницю. Було дуже цікаво роздивлятися картини і слухати коментарі Анни Вікторівни щодо них - про стиль, окремі елементи, техніку чи історію написання.
 
 
         «Особисто для мене твори Куркової Анастасії справили приємне враження. Підібрані яскраві кольори додавали позитивних ноток та малювали посмішки на обличчях відвідувачів. Дуже приємно, що Державна бібліотека України для юнацтва дає можливість митцям-початківцям поділитися своїми витворами. Адже як це важливо сіяти в душі кожного радість та піднесеність, хто побачить ці картини, прочитає чи прослухає вірші» - ділиться враженнями Якубовська Анна, староста нашої групи.
 
 
         Інша наша студентка, Сенча Ольга, підтримує цю думку:
«Похід в галерею був надзвичайно захоплюючим.  Було дуже цікаво послухати  історії з життя творця. Найбільше мене вразила  картина «Автопортрет ». Це просто надзвичайно, як влучно художниця вміє поєднувати кольори. В подальшому надіюся на те, що в мене з'явиться можливість відвідати ще не одну її виставку».
         І дійсно, хоч це і дебютна власна виставка художниці, але маємо надію, що Анастасія зможе реалізувати себе в цій сфері якомога краще, адже по тому, що ми побачили - складається враження, що вона має для цього всі необхідні задатки та якості. Загалом, в її молодому віці вже є великим успіхом мати змогу так презентувати свою творчість.
         «Виставка робіт художниці Анастасії Куркової – яскраве свідчення, що в образотворче мистецтво України прийшов майстер цікавий своїм мисленням, баченням і головне, відтворенням, новаторським зображенням об’єктивної дійсності. Особливо приємно вражають майстерністю виконання численні портрети, дивлячись на які можна зрозуміти почуття та емоції автора, надихнутися та насолодитись моментом. Виставка цікава своєю різноманітністю зображуваного, пошуком новаторства в мистецтві, своєю власною палітрою, любов’ю до рідного навколишнього світу, бажання показати красу рідного краю та передати неповторність українського народу» - стверджує Олена Сірик.
 
 
 
         Як всім відомо, мистецтво сприймається на рівні почуттів, а жінки і чоловіки можуть абсолютно по-різному сприймати одне й те ж. На щастя, не тільки дівчата проявили ініціативу і вирішили відвідати виставку, а й хлопці. Ось такими враженнями поділилась чоловіча частина групи:
         «“Колір душі” — це одна з кращих виставок, які я відвідував. Прекрасний, чистий і світлий живопис, повний любові до людей, оптимістичний і життєстверджуючий. Особливе враження справляють портрети, виконані не просто професійно, але й з великою любов’ю. Здається, що картини “живі”, якимось магнетизмом вони притягують до себе і зачаровують погляд.» — Василець Іван.
         «Я обожнюю сучасне молоде українське мистецтво, і виставка картин Анастасії Куркової тому підтвердження. Хоча вона ще юний митець, але її творчість здатна зацікавити та надихати» — Валентин Тесленко.
         «Відвідавши виставку картин в бібліотеці юнацтва в мене залишилися тільки позитивні емоції. Мені сподобалося творчість молодої художниці Анастасії Куркової своєю багатогранністю, великим асортиментом кольорів. Кожна картина має свій духовний настрій. Це надихає творити, заряджаєшся настроєм та позитивом на весь день!» — Владислав Ткаченко.
 
 
 
         Одна із студенток, Пузійчук Крістіна, влучно помітила:
         «Мене дуже вразили картини. Якби я не знала, що їх писала молода дівчина, яка тільки вчиться, я вважала б, що це роботи художника – професіонала».
         «Ця виставка є початком творчого шляху художниці, попереду солодка нелегка праця, пошуки досконалості, росту. Організатори вклали у виставку багато праці. Ті зусилля які були витрачені на створення виставки компенсуються любов’ю відвідувачів до художниці та її творів, любов’ю, яку вдалося донести до глядача і яка не може їй не передатися. Після відвідання виставки вам здається, що ви надихалися чистого повітря, та освітили свою душу промінням образотворчого мистецтва. Тільки в такі моменти починаєш розуміти, що талант не просто слово, а справжній дар» — такими словами завершує цикл наших відгуків студентка Прокопова Дар’я.
         Також, після того, як ми переглянули всі картини, нам запропонували залишити запис у «журнал побажань» для художниці, де ми написали найщиріші та найприємніші слова, подякували за її творчість та побажали успіхів у подальшому. Між іншим, це дійсно цікава задумка, адже таким чином можна забезпечити конект між відвідувачами та автором робіт. А що є немало важливим — на відстані, враховуючи ситуації з вірусом, що маємо на сьогодення. Необхідно зауважити, що і студенти нашої групи, і персонал бібліотеки дотримувались маскового режиму та, по можливості, соціальної дистанції.
         Наостанок, хочу зазначити, що група залишилась повністю задоволеною. Ми дуже вдячні за рекомендацію Ярини Василівни, адже виставка та колектив бібліотеки склали неймовірно гарне враження, а ми не тільки корисно, а ще й надзвичайно приємно провели свій час, духовно збагатившись.
Костенко Марія, студентка ФВМ 7 групи 2 курсу.
 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook