На Сумщині вогнеборці сім разів приборкували загоряння сухої рослинності (ВІДЕО)

28 вересня 2020 року
Сумська обл.

Упродовж 26 вересня пожежно-рятувальні підрозділи сім разів залучалися до ліквідації пожеж сухої рослинності на території області. Такі загоряння були зафіксовані в Конотопському, Роменському, Сумському районах, містах Буринь та Суми.

Так, о 11:44 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності в районі вул. Незалежності в м. Буринь. На гасіння направили відділення чергового караулу 23-ї державної пожежно-рятувальної частини. По прибутті на місце виклику було встановлено, що вогонь охопив площу близько 300 кв. м та почав поширюватися на територію розташованої поруч електропідстанції напругою 35/10 кВ. О 12:03 вогнеборці локалізували загоряння та відвернули небезпеку від устаткування та будівель електропідстанці. О 12:20 пожежу ліквідували.

О 13:34 відділення чергового караулу 14-ї державної пожежно-рятувальної частини було викликане з м. Ромни в с. Герасимівка, де на луку загорілася чагарники та інша суха рослинність на площі 800 кв. м. Полум’я вже підступало до городів житлового сектору. Спільно з вогнеборцями місцевих пожежних команди із сіл Бобрик та Басівка рятувальники о 14:41 зупинили подальше поширення загоряння і о 15:39 приборкали пожежу.

О 13:34 до рятувальників надійшла інформація про загоряння чагарників та іншої сухої рослинності в смт Степанівка, Сумського району. На гасіння направили чергове відділення 29-го державного пожежно-рятувального посту, що дислокується у даному населеному пункті. Поривами вітру полум’я стрімко поширювалося. На місце пожежі додатково залучили черговий караул 3-ї державної пожежно-рятувальної частини з обласного центру. Для дозаправки водою автоцистерни довелося направляти до пожежного гідранту, що знаходився в 500 м від осередку горіння. О 14:15 пожежу вдалося локалізувати на площі 1 га, а о 14:41 – ліквідувати.

У м. Суми двічі виникали займання сухої рослинності, що загрожували розташованим поруч житловим та дачним будівлям. Так, о 16:29 відділення чергового караулу 2-ї державної пожежно-рятувальної частини було викликане на вул. Замостянську, де загорілася суха рослинність та сміття на площі близько 500 кв. м. О 17:05 вогнеборці локалізували загоряння та відвернули небезпеку від розташованого поруч житлового будинку, о 17:50 пожежу ліквідували. І вже о 19:31 надійшло повідомлення про займання рослинності в районі вул. Березовий Гай, де вогонь спалахнув поруч з дачним кооперативом. Площа горіння складала близько 1,5 га. О 20:38 сумські рятувальники зупинили подальше поширення вогню та відвернули небезпеку від 5 дачних будинків. О 21:28 пожежу ліквідували.

О 20:46 відділення чергового караулу 1-ї державної пожежно-рятувальної частини (м. Суми) було викликане в с. Косівщина, Сумського району. Загоряння сухої рослинності охопило площу близько 60 кв. м. Полум’я погрожувало розташованим поруч будівлям промислового підприємства. Для дозаправки водою автоцистерну довелося направляти до пожежного гідранту, що знаходився в 1 км від осередку горіння. О 21:18 вогнеборці локалізували пожежу, запобігши перекиданню її на територію підприємства. О 22:03 загоряння приборкали.

Загалом на ліквідацію всіх 7 пожеж залучалося 26 чоловік особового складу та 8 одиниць техніки від Державної служби України з надзвичайних ситуацій, 2 працівника та 2 одиниці техніки від місцевих пожежних команд.

За попередніми висновками фахівців, загоряння спричинило необережне поводження з вогнем. Наголошуємо, що на переважній території Сумщині зберігається найвищий - 5 клас пожежної небезпеки! Отже громадянам необхідно бути вкрай відповідальними у дотриманні вимог пожежної безпеки - не спалювати сухостій, стерню та сміття, не розпалювати вогнища у лісах та лісопаркових зонах. При виявленні ознак пожежі на відкритій території та у лісовій місцевості негайно викликайте рятувальників за номером «101»!

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook