Міжнародний досвід впровадження інклюзивного навчання в освітньому просторі

1 жовтня 2020 року

 «Майстерність – це коли "що" і "як" приходять одночасно»
В.Мейерхольд

 

     Сучасний психолог має постійно вдосконалювати вміння, займатися самоосвітою, цікавитись інноваційними технологіями в психології, спілкуватися з колегами, ділитись професійним досвідом та знаннями. Такими міркуваннями наповнений освітній простір науково-педагогічних працівників та студентів кафедри психології, яким випала нагода 28-29 вересня долучитись до вебінару проведеному центром «Коло сім'ї» в межах проєкту "Психічне здоров'я для України" за підтримки Швейцарії, на тему «Міжнародний досвід впровадження інклюзивного навчання в освітньому просторі». Спікером заходу була Мішель Хені, PhD, професор кафедри спеціальної освіти Освітнього коледжу імені Майкла Д. Ейснера Каліфорнійського державного університету в Нортрідж, президент та голова ради директорів Інституту CHIME, який спеціалізується в напрямку розробки моделі інклюзивної освіти (Каліфорнія, США). 

     Вебінар присвячено питанню розробки, впровадження та розповсюдження моделі інклюзивного навчання дітей з особливими освітніми потребами. Освітній простір нашої країни зазнав за останні роки багатьох реформ, у тому числі тих, які стосуються інтеграції дітей з особливими освітніми потребами в загальний навчальний процес. Учасники зустрічі обговорили питання підготовки навчального процесу для дітей з особливими освітніми потребами; психологічного супроводу сімей, що виховують дітей-інвалідів; облаштування, адаптації та модифікації навчального процесу; шляхи мотивації учнів та форми викладу навчального матеріалу.

     Учасники заходу зрозуміли, як вирішувати актуальні питання, що стосуються супроводу дитини у школі чи іншому освітньо-виховному просторі, ознайомились із міжнародними програмами, які підказали основні вектори, шляхи та алгоритм інклюзивного супроводу дітей в навчальному середовищі.

     Висловлюємо подяку організаторам та спікерам вебінару «Міжнародний досвід впровадження інклюзивного навчання в освітньому просторі», персонально координатору проєкту, Мар'яні Єсип, за отриманий безцінний досвід та знання!

 

доцент кафедри психології
Лариса Афанасенко

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook