Онлайн лекції з фізіології сільськогосподарських тварин продовжуються

1 жовтня 2020 року

Фізіологія сільськогосподарських тварин – фундаментальна біологічна наука, яка вивчає процеси життєдіяльності цілісного організму сільськогосподарських тварин і окремих його частин: клітин, субклітинних структур, тканин, органів, функціональних систем, їх взаємозв’язок і взаємодію організму як єдиного цілого із зовнішнім середовищем. Фізіологія розкриває механізми здійснення функцій живого організму, їхню регуляцію та зв'язок між собою, пристосування до зовнішнього середовища, походження й становлення в процесі еволюції й індивідуального розвитку особини.

Саме тому ця наука надзвичайно важлива для майбутніх технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва. В умовах пандемії, спричиненої вірусом COVID-19, навчання відбувається дистанційно: щотижня студенти отримують знання з використанням платформи ZOOM.

На цьому тижні студенти ІІ курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів слухали заключну онлайн лекцію з фізіологія лактації. Під час дистанційної зустрічі лектор, проф. Віктор Трокоз розкрив питання регуляції молокоутворення та молоковіддачі, особливостей лактації у сільськогосподарських тварин різних видів, фізіологічних методів підвищення молочної продуктивності.

Лабораторні та самостійні роботи студенти виконують в електронному курсі "Фізіологія СГТ 2", де до послуг здобувачів освіти в електронному вигляді вся навчальна і методична література, навчальні фільми, підручник віртуальних досліджень. Більшість студентів успішно та вчасно виконують поставлені завдання.
Наступна лекція з фізіології сільськогосподарських тварин на тему "Фізіологія розмноження сільськогосподарських тварин" відбудеться 5 жовтня 2020 р. о 8 год. 30 хв. За бажання послухати її можуть всі, хто цікавиться питаннями функціонування організму тварин, за посиланням.

Професор Віктор Трокоз

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook