«Пекельна хоругва, або Різдво Козацьке»: розпочато сеанси українського кіно серед студентства

28 вересня 2020 року
     З метою патріотичного виховання, утвердження в свідомості і почуттях особистості патріотичних цінностей, переконань і поваги до культурного та історичного минулого України; культивування ставлення до солдата як до захисника вітчизни, героя; культивування кращих рис української ментальності – працелюбності, свободи, справедливості, доброти, чесності, керівництвом ННЦ виховної роботи і соціального розвитку в особі Г. Ржевського, А. Хижняк, працівниками відділу виховної роботи та студентських справ К. Арзуманян і В. Гонського, за підтримки дирекції студмістечка, комендантів гуртожитків №5 та №8 О. Вельгас та О. Радченка було розпочато серію фільмів серед студентства НУБіП України.

  

     Відкрив ці сеанси український художній фільм-казка 2019 року режисера М. Кострова «Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке». Сценарій до фільму базується на казці О. Лірника «Про старого козака, різдвяного чорта, чотири роги і козацький рід».
     У сюжеті фантазійно поєднані ангели і чорти, рай і пекло, домовики і ворожки, а також підземелля, показуючи глядачеві розмаїту нечисть з давніх українських сказань та легенд. У цьому світі все балансує між світлом і темрявою. У цій казці герої потрапляють у часи Запорізької Січі – вольності українських козаків, які відчайдушно і сміливо захищали рідну Україну-Гетьманщину та не боялися ні чортів, ні смерті, були сміливими і мужніми. Паралельно у фільмі розкривається тема цінностей на прикладі української родини, де головні герої – козак Михтод та його дружина Одарка, виховували сина – молодого козака Семена. Як батьківська підтримка і віра та материнська любов дають людині силу і наснагу для вирішення життєвих негараздів. За сюжетом, головний персонаж - козак Семен потрапив у пастку до рук чорта, котрий хотів його обдурити і вбити. Втім, він не втратив надії і віри в те, що вибереться з лап нечистої сили.

     Фільм мав свою фестивальну прем'єру 25 травня 2019 року у конкурсній програмі «Molodist Teen Screen» 48-го щорічного Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Вважаємо такого роду картини необхідно увести до списку обов'язкових для перегляду щорічно школярам, студентам, дітям, дорослим, всім хто небайдужий до родинних цінностей, до історії України.

Каріна Арзуманян,
провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ ННЦ ВР і СР

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook