Вчена рада підбила підсумки напруженої вступної кампанії в умовах пандемії

23 вересня 2020 року
     23 вересня 2020 року. Вчена рада університету провела своє чергове засідання у змішаному форматі – очно та дистанційно.

     Розпочали засідання з доповіді ректора про діяльність університету у вересні. Для студентів 2-4 курсів відбувся перший етап очного етапу навчання, з 21 вересня вони навчаються дистанційно. Відповідно семестр розпочався для першокурсників, який триватиме до 2 листопада. Усі вимоги карантину, помаранчевої зони, яка встановлена в столиці, виконуються, постійно й системно провадиться дезінфекція приміщень тощо. Відбулася зустріч ректора зі старостами академічних груп старших курсів, де було знайдено порозуміння щодо спільної відповідальності за організацію навчального процесу. У науковій діяльності підготовлені й подані проекти досліджень на конкурс 2021 року, відбувся набір до аспірантури. Міжнародна діяльність ускладнена обставинами, проте 15 студентів відправленні на навчання за програмами обміну. Готові до осінніх польових робіт й навчально-дослідні господарства. Спільним завданням для колективу залишається збереження здоров’я й ефективна організація якісного навчання.

 

  

     Вчена рада відновила традицію заслуховування наукових доповідей провідних вчених університету. На сьогоднішньому засіданні про продовольчу безпеку в умовах пандемії доповідала член-кореспондент Національної академії наук України Лідія Шинкарук. Серед заходів, які б дозволили забезпечувати продовольчу безпеку, такі, що стимулюють як пропозицію, так і попит: фінансова підтримка держави, виробництво нішевих культур, розвиток фермерства, садівництва, виноградарства, хмелярства, тваринництва, часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки, збереження кадрового потенціалу, пропаганда соціальної ролі агропромислових підприємств тощо. Водночас і споживачам потрібно дбати за здоров’я, корисне і раціональне харчування, не створювати паніку у випадках пустих полиць в магазинах.

 

  

  

     В обговоренні взяли участь директор ННІ неперервної освіти і туризму Олена Ковальова, яка закцентувала на необхідності розробки і прийняття законодавства про продовольчу безпеку. Професор Семен Танчик, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша цікавилися кількістю продовольства, яке б забезпечило безпеку. Загалом же продовольства в Україні достатньо, питання потрібно ставити про його якість.

  

     Проректор Сергій Кваша доповів про результати вступної кампанії 2020 для НУБіП України. Він зупинився на викликах – карантинні обмеження, зміщення термінів, введення індикативної вартості, запровадження ЄВІ для широкого переліку спеціальностей тощо. Університет за кількістю поданих заяв та за кількістю місць державного замовлення увійшов до десятки кращих вишів держави. У цьому році до університету вступили студенти з усіх областей України та АР Крим, в тому числі зі столиці – 24%. У цілому ж результатами вступної кампанії став набір на 5% більше студентів за всіма спеціальностями та формами навчання. Завданням для кожного члена колективу є проведення ефективної профорієнтаційної роботи.

 

     Про виконання програми розвитку факультету тваринництва та водних біоресурсів доповів декан Вадим Кондратюк. За всіма сферами діяльності факультет показав позитивну динаміку, системно оновлює навчальну та матеріально-технічну базу, наростив контингент студентів, провадить ефективну науково-дослідницьку роботу. У співдоповіді проректор Сергій Кваша зауважив на виконанні попереднього рішення вченої ради з аналогічного питання, зупинився на відрахуванні студентів та їхні причини, наповненості електронних навчальних курсів тощо. Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков назвав гарні приклади в профорієнтаційній роботі, співпраці з бізнесом, які його факультет також візьме на озброєння. Вчена рада взяла інформацію декана Вадима Кондратюка до відома, ухвалила рішення розглянути на розширеному засіданні вченої ради факультету, а колективу надати пропозиції з поліпшення роботи.

 

  

     Вчена рада присвоїла вчені звання, розглянула рекомендації навчально-методичної ради, схвалила до друку навчально-методичну і наукову літературу, затвердила звіти стипендіатів Кабінету Міністрів України і розглянула інші питання життєдіяльності університету.

  

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook