Студенти продовжують вивчення фізіології сільськогосподарських тварин дистанційно

22 вересня 2020, 9:00

19 вересня 2020 р. закінчилася перша, очна частина вивчення фундаментальної для майбутніх технологів з виробництва і переробки продукції тваринництва дисципліни - фізіології сільськогосподарських тварин. А вже в понеділок, 21 вересня - перша в цьому семестрі онлайн-зустріч - лекція "Фізіологія лактації тварин" - на платформі ZOOM.

Лактація - процес в організмі тварин, знання якого є особливо важливим для студентів ІІ курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів, тому що цей процес забезпечує отримання не лише життєздатного молодняку тварин, але й високоякісної молочної продукції. Саме тому дана тема висвітлюється у двох лекціях.

Сьогодні лектор, відомий вчений у галузі фізіології лактації, професор кафедри біохімії і фізіології тварин імені академіка М. Ф. Гулого, доктор сільськогосподарських наук, академік НАН ВО України, лауреат премії ім. С. З. Ґжицького Віктор Трокоз розповів студентам про загальні питання фізіології лактації, склад і фізико-хімічні властивості молока та молозива, описав процеси росту і розвитку молочної залози, молокоутворення та нейроендокринні механізми їх регуляції.

Присутні уважно слухали матеріал та записували основні моменти лекції. Матеріали лабораторних занять і самостійних робіт студенти опановують в електронному навчальному курсі "Фізіологія сільськогосподарських тварин 2". Тут до уваги студентів методичні вказівки, електронні варіанти підручників і посібників, практикум "Віртуальна фізіологія", навчальні фільми, а також тексти лекцій і презентації до них для студентів, які не змогли бути присутніми на онлайн-зустрічі.

  

Оцінювання виконаних робіт здійснюється дистанційно викладачами кафедри. Наступна лекція, присвячена характеристиці рефлексу молоковіддачі, особливостям лактації у тварин різних видів, а також фізіологічним шляхам підвищення молочної продуктивності тварин, відбудеться через тиждень. Чекаємо знову наших студентів на платформі ZOOM і бажаємо їм усім міцного здоров'я та успіхів у навчанні.

Доцент кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого
Олена Журенко

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook