Працюємо у реаліях сьогодення

21 вересня 2020, 14:27

     «Сьогоднішня криза — не шанс, не виклик, не проблема. Це реалії. Або ми будемо мінятися досить швидко і адаптуватися до цієї реальності — набувати нових навичок, все робити по-новому — або ми просто будемо викинутими на „смітник історії“, — так вважає Юрій Косюк, голова правління Агроіндустріального комплексу «Миронівський хлібопродукт».

АК «Миронівський хлібопродукт» є одним з найбільших виробників та імпортерів м’яса курчат-бройлерів у нашій країні. За  словами Юрія Косюка, багато професій зникнуть через 10 років, через 15 років зникнуть близько 60% професій. Всім потрібно готуватися до цього.

Ми, ті, хто навчає майбутніх спеціалістів для сучасних птахівничих господарств, «ідемо в ногу з сьогоденням», і,  як було вище сказано, адаптуємося до реальності. Ми впевнені у тому, що наша спеціальність буде потрібна завжди, поки існуватиме людство, адже вона покликана забезпечувати людей продуктами харчування і не просто продуктами харчування, а високоцінним білком, якого на даний час так не вистачає у світі.

У зв’язку з необхідністю оптимізації навчального процесу в умовах адаптивного карантину відповідно до розробленого графіку проведення лабораторних занять у суботу з дисципліни «Технологія виробництва  продукції птахівництва» було проведено 8 годин лабораторних занять. 

Ми сконцентрували свою увагу на тих лабораторних заняттях, де приходиться мати справу з обладнанням та препаратами, які складно проводити онлайн.

Так, впродовж відведеного часу було висвітлено теми та проведено лабораторні роботи «Оцінка екстер’єру курей», «Оцінка продуктивності, статі та віку курей за екстер’єром», «Яєчна продуктивність», «Мічення птиці, індивідуальний облік продуктивності».

Не звертаючи уваги на суботній день, студенти з великим захопленням працювали, виконуючи дуже прискіпливо і сумлінно практичні завдання.

 

 

 

 

На завершення цього напруженого робочого дня за результатами проміжного контролю можна констатувати – теми успішно опрацьовані, знання і навички – отримано!

Базиволяк Світлана Михайлівна,

доцент кафедри технологій у птахівництві,

свинарстві та вівчарстві

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook