УЧАСТЬ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ В МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ

17 вересня 2020, 11:55

 

         14-15 вересня 2020 року викладачі, аспіранти і студенти кафедри фінансів прийняли активну участь у щорічній Міжнародній конференції з комунікаційного менеджменту і інформаційних технологій ICCMIT 2020, яка зібрала науковців, практиків та представників бізнесу для обговорення актуальних питань менеджменту та інформаційних технологій.

З вітальним словом до всіх учасників конференції звернувся Президент Інституту перспективних досліджень в сфері комунікації проф. Марсело Сампіо де Аленкар, який привітав учасників конференції та відмітив, що виклики сьогодення змусили перенести конференцію, оскільки вона була запланована на 1-3 квітня 2020 року та мала проходити в м.Афіни (Греція), але в зв’язку із пандемією всі учасники змушені спілкуватися лише он-лайн. Він висловив щирі сподівання, що це не вплине на результати роботи конференції.

Наступною до учасників звернулася Віталіна Бабенко професор Харківського національного університету ім. Каразіна, яка виступила модератором секції «Стійкі інновації та новітні тенденції в бізнесі і менеджменті». Вона відмітила, що цьогорічна конференція зібрала більше 150 науковців, які представили свої праці в напрямку інноваційних досліджень, інвестиційної привабливості різних секторів економіки та сучасних методів управління підприємством.

Надія Давиденко, завідувач кафедри фінансів, представила дослідження на тему «Integral assessment of the financial security level of agrarian corporations of Ukraine». Надія Миколаївна відмітила, що питання забезпечення та оцінки фінансової безпеки українських сільськогосподарських підприємств є досить актуальним в сучасних економічних умовах. Вона відмітила, що оскільки фінансова безпека суб’єктів господарювання є складовою фінансової безпеки держави тому вона потребує вирішення питань продовольчої, національної та екологічної безпеки, а тому повинна бути стратегічним напрямком політики країн.

Зоя Тітенко, ст. викладач кафедри фінансів виступила із доповіддю на тему «Modeling the level of investment attractiveness of the agrarian economy sector», в якій відмітила, що стимулювання інвестиційних процесів в сільському господарстві є одним із пріоритетних завдань, яке вимагає вирішення ряду проблем на всіх рівнях господарювання. Аналіз інвестиційної привабливості аграрного сектору свідчить, про суттєвий вплив ряду факторів, як економічного характеру так і соціальних, політичних та національних. Підвищення інвестиційної активності в аграрному секторі економіки позитивно впливає на економічний розвиток країни в цілому та окремих галузей зокрема. Забезпечення стабільного розвитку інвестиційного процесу можливе за умови інноваційного його наповнення, що забезпечить підвищення інвестиційної привабливості сільськогосподарських підприємств.

 

Іван Оліфер магістр 1 року навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» представив свої дослідження на тему  «The influence of the gross regional product on the formation of the financial potential of the region», де розкрив питання впливу валового регіонального продукту на формування фінансового потенціалу регіону. Він зазначив, що проведені дослідження свідчать, що динаміка обсягів фінансового потенціалу регіону  має суттєву асиметрію, що зумовлено впливом факторів зовнішнього та внутрішнього середовища.

Дмитро Оліфер магістр 1 року навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» представив доповідь на тему «Fiscal regulation concept formation of the Ukraine's economy development». Він відмітив, що активізація ринкових основ національної економіки вимагає вдосконалення управління на всіх рівнях, що передбачає регулювання економічного розвитку України за допомогою фіскального механізму.

Також свої доповіді представили студенти 4 курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Ангеліна Ворона «Assessment of the components of financial potential of the regions of Ukraine» та Андрій Волков «Insurance and innovative technologies of risks management of Ukrainian companies in the digital economy».

Дуже цікавими та актуальними були виступи інших спікерів. На завершення відбулося підбиттям підсумків конференції, всі присутні змогли поспілкуватися з міжнародними експертами та отримати відповіді на питання, що виникли в ході дискусії.

За результатами конференції представлені статті  будуть опубліковані у наукових журналах, що індексуються в індексуються в базах даних Scopus.

     

Зоя Тітенко,

старший викладач кафедри фінансів

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook