Наш факультет, рости і процвітай: гуманітарії провели «Школу першокурсника»

16 вересня 2020 року

16 вересня один із найбільших структурних підрозділів університету – гуманітарно-педагогічний факультет – гостинно запросив першокурсників на онлайн-зустріч. Сьогодні на факультеті функціонує 14 спеціальностей, які є популярними серед сучасної молоді, про що свідчить і цьогорічний набір студентів. Понад 350 майбутніх педагогів, журналістів, філологів, психологів, дипломатів, соціальних працівників узяли участь в онлайн-заході. А цього року до них долучилися ще й майбутні фахівці з фізичної культури і спорту. Вітаємо факультет, який невпинно розвивається і працює на перспективу, з відкриттям нової спеціальності й успішним набором студентів!

За традицією, зустрів першокурсників і відкрив захід декан факультету, професор Василь Шинкарук. Василь Дмитрович привітав першокурсників у дружній родині гуманітаріїв НУБіП, закликавши гордо нести почесне звання студента гуманітарно-педагогічного факультету.

Сьогодні в різних регіонах України лунав гімн гуманітарно-педагогічного факультету. Його перші рядки  «Найбільший скарб людини – це знання…» стали наскрізною червоною ниткою, що пронизали весь захід і стали епіграфом до всіх виступів.

Із вітальним словом звернувся до першокурсників ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор педагогічних наук, професор, академік НАН України Станіслав Ніколаєнко, який закцентував увагу на ролі знань у сучасному світі, познайомив студентів зі славетною історією університету, динамічним сьогоденням і великим майбутнім, яке належить будувати саме першокурсникам.

Як зауважив декан факультету Василь Шинкарук, гуманітарії, на відміну від представників інших факультетів, мають велику честь (і велику відповідальність), адже ректор Станіслав Ніколаєнко, будучи професором кафедри педагогіки, читатиме в них лекції та навчатиме їх в авдиторіях.

А ще, чи кожна спеціальність в університеті має власний девіз?  Гуманітарії – мають! Так, власні гімн, прапор, девізи сприяють розвитку корпоративного духу, згуртованості, єдності. І першокурсники мали нагоду переконатися в цьому.   

З особливостями освітнього процесу в університеті познайомила студентів заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко.

Голова первинної профспілкової організації студентів Олексій Мельник поінформував про профспілкові справи.

Директор студмістечка Сергій Стецюк ознайомив першокурсників із порядком поселення в гуртожитки.

Завідувач кафедри військової підготовки університету полковник Анатолій Есаулов надав інформацію про навчання на військовій кафедрі.

Голова студентської організації університету Дмитро Кушпій розповів про яскраве студентське життя.

Декан Василь Шинкарук представив першокурсникам керівний склад факультету та завідувачів випускових кафедр.

Варто зазначити, що для більшості студентів це не було першою зустріччю. Адже знайомство відбулося ще за часів вступної кампанії: завдяки тому, що керівництво й співробітники факультету намагалися приділити увагу кожному абітурієнту, особисто інформували, супроводжували та консультували вступників, факультет успішно провів набір 2020. 

У промові Василь Шинкарук підкреслив, що колектив факультету зосереджує особливу увагу на вивченні іноземних мов. Кафедри удосконалили програму викладання іноземних мов, розробили і запровадили інтенсивні курси для студентів і викладачів. При факультеті функціонує Центр вивчення іноземних мов. На кожній спеціальності функціонують англійськомовні групи. Випускник факультету разом із дипломом державного зразка отримає сертифікат про рівень володіння іноземною мовою, тому наш факультет є престижним, а випускник ‒ конкурентоздатним на ринку праці.

Ми тісно співпрацюємо із закордонними університетами, де наші студенти проходять безкоштовне стажування, мовну практику та навчаються за програмою подвійних дипломів. Студенти, які навчаються за програмою подвійних дипломів, отримують вітчизняний диплом і диплом закордонного університету. Загалом лише 2019/2020 навчального року паралельно здобували освіту 97 студентів гуманітарно-педагогічного факультету, проходило безкоштовне стажування – 125, а 42 студенти проходили мовну практику у закордонних університетах.

Одним із пріоритетних напрямів розвитку факультету є практична підготовка студентів, від якої залежить конкурентоздатність наших випускників та їх працевлаштування.

А ще гордістю та душею нашого факультету є кафедра культурології гуманітарно-педагогічного факультету, яка спрезентувала відеоролик, що не залишив байдужим жодного першокурсника! У калейдоскопі подій творчі студії, колективи та гуртки зміняли один одне. Завідувач кафедри культурології, професор Ірина Майданюк закликала першокурсників долучитися до творчої родини, а кафедра і факультет зроблять усе можливе, щоб допомогти молоді  відкрити нові духовні острови у вирі сучасного життя.

Запросив вступати у творчі студії і гуртки кафедри культурології і Заслужений артист України, доцент кафедри культурології Роман Рудий.

Наприкінці заходу декан факультету відповів на питання першокурсників, сказав теплі напутні слова у нове студентське життя.

Тож вітаємо першокурсників у дружній родині гуманітарно-педагогічного факультету, бажаємо успіхів у навчанні для уславлення нашого факультету, процвітання університету та батьківщини!

 

Олена Балалаєва,
доцент кафедри журналістики та мовної комунікації,
Ярослав Рудик,
заступник декана гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook