Дніпропетровська область: вогнеборці ліквідовують пожежі на відкритих територіях області

12 вересня 2020 року
Дніпропетровська обл.

Сьогодні, 12-го вересня о 10:35 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у місті Павлоград поблизу вулиці Павлова горить сухостій. До місця виклику направлено чергове відділення 27-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України в області. По прибуттю рятувальники приступили до гасіння пожежі на загальній площі 4,5 га. Вогнем знищено суху траву. О 12:47 пожежу ліквідовано.

О 10:36 вогнеборці 49-ої державної пожежно-рятувальної частини залучались до ліквідації займання поза межами села Личкове Магдалинівського району. Загорання сухої трави локалізовано о 11:24 та ліквідовано о 14:23. Вогонь встиг знищити 3 га сухої рослинності.

Об 11:30 співробітники 47-ої державної пожежно-рятувальної частини залучались до ліквідації пожежі на полі у Петропавлівському районі за межами села Сидоренко. Горіла стерня на полі загальною площею 3 га. Пожежу локалізовано о 12:57 та ліквідовано о 15:03. У цьому ж районі, за межами села Оліфірівка, співробітники ДСНС гасили загорання сухої трави на загальній площі 4 га. Пожежу локалізовано о 15:15 та ліквідовано о 16:29.

Цього ж дня, о 12:01 надійшло повідомлення про загорання сухостою поза межами села Михайлівка Апостолівського району. За повідомленням направлено чергове відділення 51-ої державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України в області. По прибуттю рятувальники встановили, що на відкритій території горить сухостій. Вогнем знищено суху траву на загальній площі 4,8 га. Пожежу локалізовано о 13:15 та ліквідовано о 14:17.

У П’ятихатському районі у селі Саксагань поблизу вулиці Берегової вогнеборці 54-ої державної пожежно-рятувальної частини залучались до ліквідації пожежі в екосистемі. Вогнем знищено суху траву та очерет на загальній площі 4,5 га. О 17:27 пожежу ліквідовано.

О 13:13 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у місті Дніпро Чечелівського району на вулиці Малахова. До місця виклику направлено чергове відділення 5-ої пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України в області. По прибуттю до місця пожежі фахівці ДСНС встановили, що на відкритій території виникло загорання сухої трави, орієнтовно на площі 0,7 га. За нетривалий час вогонь почав поширюватись та загрожував приватним будинкам. Для недопущення подальшого розповсюдження полум’я та підвозу води до місця виникнення пожежі, додатково направлено чергові відділення 2-ої та 4-ої державних пожежно-рятувальних частин. Вогнем знищено сухостій на загальній площі 1 га. Пожежу локалізовано о 15:20 та ліквідовано о 15:32.

Співробітники 67-ої державної пожежно-рятувальної частини залучались до ліквідації пожежі у Юр’ївському районі поза межами селища Юр’ївка. Вогнем знищено суху траву на площі 2 га. Пожежа ліквідована.

Шановні громадяни! Співробітники Служби порятунку «101» закликають вас дотримуватись правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі!

Пам’ятайте: не слід розводити багаття у лісовій зоні, а також залишати недопалки та не загашені сірники на сухій трав’яній підстилці; категорично заборонено випалювати сміття та рослинні залишки! У будь-який момент вогонь може стати неконтрольованим та вщент знищити не лише сотні гектарів рослинності, а навіть цілі населені пункти.


ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook