Жителі Гороб'ївки, що залишилися без житла через масштабну пожежу в Дворічанському лісництві, отримали нові паспорти

12 вересня 2020 року
Харківська обл.

У п'ятницю жителі с. Гороб'ївка Харківської області, що залишилися без житла і документів в результаті масштабної лісової пожежі в Дворічанському лісництві, отримали паспорти нового зразка.

Як повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області, з першою сім'єю, якій були відновлені паспорти, зустрілися в.о. начальника Куп'янського відділу поліції Олександр Кривошей, начальник Дворічанського відділення поліції Роман Сімонян головний спеціаліст ГУ Держміграційної служби в Харківській області Гага Кікнадзе.

"Міграційна служба відразу приєдналася до спільної роботи з органами поліції з відновлення втрачених жителями села Гороб'ївка документів. Зазвичай ця процедура займає близько двох тижнів. Але ми зробили все можливе, щоб завершити її в найкоротші терміни", - цитує відділ комунікацій Гагу Кікнадзе.

Зі свого боку люди подякували правоохоронцям за допомогу та оперативне відновлення паспортів: "Ми дякуємо всім поліцейським, які відразу стали на наш захист: патрулювали територію, гасили полум'я, рятували людей і їхнє майно, охороняли будинки від розкрадань. Особливо приємно, що правоохоронці дуже швидко відновили наші паспорти, адже це вкрай важливо для подальшого оформлення необхідних документів для отримання соціальних виплат та грошової допомоги від органів влади".

Як повідомлялося, 2 вересня вдень на території Дворічанського лісництва на околиці с. Гороб'ївка виникла пожежа хвойного лісу. На момент прибуття рятувальників було встановлено, що пожежа охопила близько 80 га, пізніше площа пожежі збільшилась до 500 га, в т.ч. 100 га верхового лісу. Близько 15:00 через сильний поривчастий вітер (до 15 м / с) змінних напрямків вогонь поширився в напрямку населених пунктів Гороб'ївка і Гряниківка.

Вдень 6 вересня пожежа була ліквідована.

За даними ГУ ДСНС в Харківській області, в результаті пожежі знищено 22 житлових будинки, відселені 33 людини і через отруєння продуктами горіння була госпіталізована 1 людина.

До гасіння залучено 395 осіб та 61 одиниця техніки, з них від ДСНС 215 людей особового складу та 49 одиниць техніки, зокрема 2 пожежних літаки і 1 вертоліт.

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

 Джерело: https://ua.interfax.com.ua

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook