На Хмельниччині стала до строю чергова місцева пожежна команда

11 вересня 2020 року
Хмельницька обл.

Через віддаленість від місць дислокації підрозділів ДСНС сільські жителі в разі пожежі стають заручниками часу, який витрачають рятувальники на прибуття до місця виклику. Тож створення добровільних пожежних команд у сільській місцевості залишається одним із найголовніших питань у рамках стратегії адміністративної реформи, що наразі триває в Україні.

Швидкими кроками просувається реформа на Хмельниччині. На території області вже створено 92 місцевих пожежно-рятувальних підрозділи.

Сьогодні ж, 11 вересня, відбулося урочисте відкриття чергової, вже шостої за рахунком в Шепетівському районі місцевої пожежної команди в с. Лотівка, що входить до складу Грицівської селищної об’єднаної територіальної громади. Вогнеборці відтепер допомагатимуть гарантувати безпеку для понад 7 тисяч мешканців 15 населених пунктів та охоронятимуть місцеві підприємства.

Для успішного виконання своїх обов’язків “новоспечені” рятувальники забезпечені належним захисним одягом та спорядженням, їм створено необхідні умови для несення служби. На озброєнні у нової команди є пожежний автомобіль, мотопомпа та спецінструмент.

Тож від сьогодні бійці місцевої пожежної команди заступили на чергування, та готові будь-якої миті прийти на допомогу своїм односельцям!

3.JPG

ГУ ДСНС України у Хмельницькій області

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook