125 пожеж за добу: рятувальники Донеччини наголошують на необхідності неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки

5 вересня 2020 року

Вогняна стихія ставить все нові і нові виклики перед рятувальниками. Масштабні пожежі, що вирують у Луганській та Харківській областях, яскраво свідчать про те, яким нищівним та небезпечним може бути вогонь. Разом з тим, критичною є і ситуація, що склалася на Донеччині. За минулу добу в області сталося 125 пожеж. Переважна більшість з них, а саме 105 займань, - це пожежі на відкритих територіях та у природних екосистемах. Площа пожеж склала біля 500 Га.

Зокрема, за минулу добу в екосистемах на території Донецької області виникло 12 пожеж: 3 пожежі лісової підстилки – на загальній площі 3,35 га (2 пожежі в Лиманському районі, 1 – в Бахмутському районі); 8 пожеж на сільгоспугіддях – знищена стерня на загальній площі 115,508 га (в Слов’янському, Костянтинівському та Добропільському районах); 1 пожежа на санкціонованому сміттєзвалищі м. Костянтинівка – знищено сміття на загальній площі 0,08 га.

Крім того, ситуація значно ускладнилась несприятливими погодними умовами, а саме поривами вітру, вогнеборці були змушені боронити від нищівного вогню цілі населені пункти. Зокрема, 3 вересня у Костянтинівському районі, в південно-західному напрямку від с. Петрівка, сталася пожежа. Існувала загроза перекидання вогню на житлові будинки. Силами ДСНС була ліквідована загроза займання 30 житлових будинків в с. Петрівка та 2 полів. Проте вогнем було знищено 40 га сухої трави та пошкоджено 5 занедбаних господарчих споруд і 1 занедбаний будинок. В результаті пожежі ніхто не постраждав.

Фахівці Служби порятунку звертаються до громадян! Безвідповідальність та нехтування елементарними правилами пожежної безпеки призводять до біди. Спалюючи суху траву, замислитесь: а чи впевнені ви, що вогонь не перекинеться на ваш будинок чи будинок ваших сусідів? Кидаючи недопалок на узбіччя, спитайте себе: чи готові ви нести відповідальність за знищення лісових насаджень, адже для виникнення пожежі достатнього однієї іскри? Не будьте байдужими до природи та власного життя і здоров’я! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки!

 

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook