Село в Харківській області згоріло через лісову пожежу

4 вересня 2020 року
Херсонська обл.

Вогонь знищив близько 27 будинків в селі Горобіївка.
Перед пожежею все люди з села були переселені, тому жертв немає. Про це повідомив голова Харківської ОДА Олексій Кучер.
"У нас є під розміщення людей відповідне житло. Разом з тим, люди відмовляються, тому що вони переходять або до своїх родичів, або до сусідів, до друзів", - сказав він.
Житло, яке пропонується евакуйованим через пожежу, призначалося для обсервації хворих коронавірусів. За словами Кучера, заражених там поки не розміщували.
Ситуацію з пожежею глава ОДА назвав контрольованою, тому що вітер стих.

За даними ДСНС 2 вересня близько 13 години поблизу с. Горобіївка Дворічанського району виникла пожежа в лісовому масиві. Через сильний поривчастий вітер (до 15 м / с) змінних напрямків вогонь поширився в напрямку населених пунктів Горобіївка і Гряниківка. В результаті пожежі знищено 22 житлових будинки, відселені 33 людини, з-за отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернувся 1 людина.
 

Загальна площа пройдена вогнем становить 500 га, з них 100 га верхового пожежі. Станом на 7 годину 3 вересня пожежа в населених пунктах ліквідовано, триває гасіння лісової пожежі на площі близько 100 га. До гасіння залучено 395 осіб та 61 одиниця техніки, у тому числі 2 пожежних літаки і 1 вертоліт.

Нагадаємо, в прифронтовому селищі Зайцеве в Донецькій області після обстрілу бойовиків спалахнула пожежа. На боротьбу з вогнем були направлені військовослужбовці двох частин ЗСУ, для яких селище є зоною відповідальності, а також підрозділи ГСЧС.

 Джерело: https://focus.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook