Координаційна рада з питань науково-технічної діяльності: перше засідання у навчальному році в День знань

1 вересня 2020 року
м. Київ НУБіП України

 

 

   Перше в новому навчальному році засідання Координаційної ради з питань науково-технічної діяльності відкрив перший проректор Ігор Ібатуллін з вітальними словами і побажаннями піклуватись про здоров’я та зберігати спокій у непрості часи розпалу пандемії.

     Головою ради було вручено нагороди до Дня знань: дипломи переможців «Фестивалю студентської науки 2020», дипломи учасника всеукраїнського конкурсу «Винахід року 2020». 

     Також, Ігор Ілліч зупинився на основних завданнях наукової діяльності у найближчий час. Це:

  • проходження університетом державної атестації у частині провадження наукової діяльності;
  • підготовка якісних наукових проєктів, в томі числі і під керівництвом молодих вчених, для участі у конкурсному відборі на 2021 рік;
  • підготовка змістовних звітів про результати виконання науково-дослідних робіт у 2020 році;
  • участь у конкурсних відборах до складу Науково-технічної ради МОН та Наукової ради Національного фонду досліджень України;
  • підготовка конкурентоспроможних та наукоємних робіт для висунення на здобуття Державної премії України в галузі науки і техніки та Премії Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій.

     Начальник планово-фінансового відділу НДЧ Валентина Шостак звернула увагу директорів НДІ, заступників деканів факультетів з наукової роботи на необхідності активізації роботи з використання бюджетних коштів, запланованих у 2020 році на придбання та оплату послуг. Також, очільники наукових підрозділів доповіли про наповнення науковими підрозділами спеціального фонду університету та перспективи залучення коштів від науково-дослідної діяльності у четвертому кварталі 2020 р.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко доповів про хід експертизи анотованих звітів НДР, які виконувались у 2019 р., на фахових секціях Наукової ради МОН. Наразі експертизу проведено, а бальні оцінки експертів чекають на затвердження.

     Начальник науково-організаційного відділу Вікторія Самсонова проінформувала присутніх про стан справ з підготовки інформаційних матеріалів університету для проходження атестації у частині провадження наукової діяльності, враховуючи рекомендації, надані МОН України.
     Велику увагу наразі зосереджено на завданнях із подання проєктів високого рівня для участі у конкурсному відборі проєктів НДР молодих вчених на 2021 рік та кандидатур на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України. Слід зважати на короткі терміни (менше місяця), що відведені для підготовки документів та можливості науково-методичного супроводу цього процесу науково-організаційним відділом НДЧ (кімн. 215, корп. 3).

  

     Результати вступної кампанії в аспірантуру озвучила завідувач однойменного відділу Олена Барабаш. Вона зазначила, що у цьому році виділено державних місць для підготовки наукових та науково-педагогічних кадрів через аспірантуру на:

  • денній формі навчання 67 місць (76 осіб подали документи);
  • вечірній формі навчання 32 місця (32 особи подали документи).

     На навчання в аспірантурі за контрактом виявили бажання 14 осіб.

     Вступні іспити до аспірантури будуть проводитись з 03 по 09 вересня.

     Також на засіданні були обговорені та рекомендовані на затвердження вченою радою університету монографії та розглянуті інші питання.

  

Вікторія Самсонова,
начальник науково-організаційного відділу НДЧ

 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook