Підписано договір про співробітництво між НУБіП України і партнером-роботодавцем ТОВ «Кайлас»

2 вересня 2020, 14:00

Сьогодні ще на одного партнера-роботодавця у НУБіП стало більше. Відбулася презентація договору і підписання меморандуму про співробітництво між ректором НУБіП України Станіславом Ніколаєнком і генеральним директором компанії "Кайлас" Андрієм Галайдою.

Щойно відремонтована, за сприяння випускника факультету землевпорядкування аудиторія #211 навчального корпусу N6, стала відправною точкою відкриття міжкафедральної аерогеодезичноі лабораторії на факультеті землевпорядкування НУБіП України. До створення цієї лабораторії долучилися представники кількох компаній, а саме - «Кайлас», «ABRIS» та «Є.П.С.».

«Кайлас» - компанія з великим досвідом робіт. Сьогодні вона надає широкий спектр послуг, пов’язаних з приватизацією земельних ділянок, присвоєнням кадастрових номерів, інженерно-геодезичними роботами, зміною цільового призначення земельних ділянок тощо. Більш того, вони займаються кадастровими і топографічними зніманнями, оновленням картографічної основи масштабів 1:2000–1:25000, винесення меж земельних ділянок в натуру (на місцевість) тощо.

 

ТОВ «Є.П.С.» - це українська компанія з майже 20-тирічним досвідом, яка спеціалізується на розробці і впровадженні високоточних супутникових технологій позиціонування для геодезії (роверні моноблочні приймачі та базові станції), БПЛА та наземних рухомих об'єктів.

 

Представник компанії «ABRIS» Олександр Прохорчук охарактеризував розроблені компанією моделі безпілотних літальних апаратів і навів їхні технічні характеристики. Зокрема ці моделі мають вагу до 8 кг, вони обладнані парашутом для безпечної посадки, мають чітку програму для точного приземлення. Потужність двигуна і заряду витримують до кількох годин польоту в режиі відеозйомки. Усі апарати вироблені в Україні. Олександр Віталійович зазначив, що ці БПЛА чудово підходять як для промислової зйомки так і для оборонної сфери.

Сама компанія «Кайлас» вже встановлює власні рекорди, їй вдалося за минулий місяць провести інвентаризацію 90 тис га землі, а загалом відзнято більше 1 мільйона гектар по країні.

 

Також явною ознакою співпраці було те, що вже не перший рік поспіль на базі Дзвінківського геодезичного навчального полігону, під час навчальної практики у студентів факультету землевпорядкування, зазначені роботодавці проводять – «Літню школу із геодезії та землеустрою».

Самі ж студенти вражені новітніми технологіями і майбутніми перспективами. Найбільше здивування і радість в них викликає те, що завдяки усьому їхня робота у майбутньому буде цікавіша та потребуватиме найменшого втручання людини.

Василевська Анастасія 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook