Зеленський зібрав термінову нараду щодо лісових пожеж на Харківщині та Луганщині

2 вересня 2020 року

Президент України Володимир Зеленський у середу ввечері зібрав термінову нараду у зв'язку з лісовими пожежами в Харківській і Луганській областях, повідомляє Офіс президента і додає, що за останніми даними, площа пожежі становить 400 гектарів, із них 100 гектарів - верхова пожежа.

"В одному з сіл згоріло 8 будинків зі 150. Представники ДСНС повідомили главі держави, що для гасіння та локалізації вогню задіяно необхідну кількість техніки й особового складу. На Луганщині залучили підрозділи Збройних сил. Організовано сповіщення місцевого населення з метою можливої евакуації, однак люди від неї поки відмовляються", - йдеться в повідомленні в Telegram-каналі Офісу президента.

В інформації зазначається, що попередня причина пожежі - загоряння сміттєзвалища, з якого через пориви вітру вогонь перекинувся на ліс.

"Однак правоохоронні органи не виключають версії підпалу. Триває ліквідація пожеж, але ситуація ускладнюється через сильні пориви вітру", - йдеться в повідомленні.

Президент наголосив, що має отримувати оперативну інформацію про пожежі й тримати ситуацію на контролі.

"Вимагаю швидких реакцій на подібні події. У разі потреби ми маємо організувати евакуацію всіх людей, думати насамперед про їхню безпеку. Все має бути зроблено для якнайшвидшої локалізації та гасіння. А також вже маємо думати про виділення фінансування для покриття втрат. Не потім, а вже зараз", - сказав Зеленський.

Як повідомлялося, 2 вересня в МВС України повідомили, що поліцейські встановлюють причини виникнення пожежі в Попаснянському районі Луганської області, внаслідок якої згоріли сім нежитлових будівель. "Внаслідок пожежі сталося загоряння семи нежитлових будівель на лінії розмежування в м. Попасній. Окрім того, пошкоджено один житловий будинок і три нежитлових у с. Новоолександрівці", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, в середу вдень виникла пожежа в Харківській області на території Дворічанського лісництва на околиці с. Гороб'ївки, де виникла пожежа хвойного лісу. Повідомлення про пожежу надійшло на номер "101" о 12:55 в середу, 2 вересня.

"На момент прибуття рятувальників було встановлено, що горить хвойний ліс на площі близько 80 га. Через пориви вітру полум’я почало перекидатись на верхівки дерев та на житловий сектор с. Гороб'ївки, що межує з лісом", - ідеться в повідомленні.

Згодом площа пожежі в хвойному лісі в Дворічанському лісництві на околиці с. Гороб'ївки збільшилася з 80 до 400 га. "Загальна площа пожежі становить приблизно 400 га, із них 100 га верхового лісу. Через пориви вітру полум'я почало перекидатися на верхівки дерев і на житловий сектор с. Гороб'ївки, що межує з лісом. Є загроза розповсюдження полум'я на інший населений пункт - с. Гряниківка", - повідомляла прес-служба ГУ ДСНС у Харківській області.

За інформацією обласного главку ДСНС, організовано евакуацію жителів Гряниківки.

У гасінні пожежі задіяно 13 одиниць техніки і 80 людей особового складу ГУ ДСНС в області. Також задіяно пожежний потяг, пожежний літак АН-32П та п’ять одиниць техніки лісгоспу.

 Джерело: https://ua.interfax.com.ua

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook