Співробітники центру провели семінар-тренінг "Вступ до керівництва з гасіння лісових пожеж" для керівного складу лісогосподарських підприємств України

30 серпня 2020 року
м. Київ

26 серпня 2020 року співробітники Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж проф. Сергій Зібцев та доц. Василь Гуменюк провели семінар-тренінг "Вступ до керівництва з гасіння лісових пожеж" для керівного складу лісогосподарських підприємств України на базі Українського центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів лісового господарства "Укрцентркадриліс".

Мета семінару-тренінгу: поглиблення теоретичних знань та практичних навиків особового складу державної лісової охорони щодо організації безпечного, оперативного та ефективного гасіння лісових пожеж, вибору відповідної стратегії й тактики гасіння, а також прогнозування поведінки пожеж на основі оцінювання погодних умов, характеристики природного горючого матеріалу та рельєфу.

У семінарі прийняли участь 33 представники лісогосподарських підприємств з різних куточків країни, серед яких директори, заступники директорів, головні інженери та головні лісничі. Учасники отримали теоретичну інформацію та практичні рекомендації щодо заходів особистої безпеки під час гасіння лісових пожеж, загальних обов’язків у пожежній команді, прогнозування поведінки пожежі на основі погодних, топографічних умов та характеристики горючих матеріалів, а також послідовності дій, вибору відповідної стратегії і тактики гасіння лісових пожеж.

Програму семінару-тренінгу можна переглянути за посиланням: 

sites/default/files/u184/programa_seminar_26.08.2020_r._vstup_do_kerivnictva_z_gasinnya_lisovih_pozhezh.pdf

 
Василь Гуменюк, доцент кафедри лісівництва ННІ ЛіСПГ НУБіП України,
співробітник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook