На Харківщині через випалювання сухостою трапилось декілька великих пожеж

27 серпня 2020 року
Харківська обл.

Незважаючи на сувору заборону випалювання сухої трави, люди продовжують провокувати пожежі в екосистемах. Лише минулої доби, 26 серпня, рятувальники Харківщини 20 разів гасили займання сухостою та сміття загальною площею близько 12,5 га. Такі пожежі траплялись у Балаклійському, Близнюківському, Валківському, Вовчанському, Дворічанському, Ізюмському, Зміївському, Кегичівському, Куп’янському, Харківському, Шевченківському районах області та обласному центрі.

Серед найбільших пожеж є пожежа, що виникла о 13:26 у м. Ізюм на вул. Сосновій на території колишнього підприємства, де горіла суха трава, сміття та старі автомобільні покришки на площі 800 кв.м. З нею боролись 2 оперативні пожежні розрахунки 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини. О 13:53 вогонь локалізували. Проте остаточно його загасити вдалось лише о 16:57.

Найбільших збитків завдала пожежа, що трапилась о 14:44 на околиці села Вовчий Яр Балаклійського району. Там горіла суха трава на площі біля 5 га. Вогонь від трави перекинувся на 3 дачні будинки загальною площею 150 кв.м та 2 господарчі споруди площею 100 кв.м. Ще до прибуття рятувальників ці забудови були знищені вогнем. На ліквідацію пожежі були задіяні 3 пожежно-рятувальні відділення ДСНС на автоцистернах та 4 одиниці пристосованої для цілей пожежогасіння техніки місцевих господарств. Локалізація вогню відбулась о 20:21, ліквідація о 23:40.

ГУ ДСНС України у Харківській області закликає громадян: не експериментуйте із займистими речовинами у пожежонебезпечний сухий період! Не будьте байдужими, якщо помітили дим, тління або слабкий вогонь! Зверніть увагу – загасити займання трави поблизу житлового сектору на самому початку легко – просто вилити відро води чи закидати землею. Не допускайте спалювання сміття, особливо в суху вітряну погоду, не випалюйте очерет, суху траву та стерню, не дозволяйте дітям гратися сірниками та запальничками.

Пам'ятайте ! Недотримання правил пожежної безпеки може призвести до великої та непоправної біди.

При виникненні пожежі негайно телефонуйте за номером «101»!

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

 

 ГУ ДСНС України у Харківській області

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook