Київська область: рятувальники все частіше зупиняють вогонь на межі відкритих екосистем і приватних присадибних ділянок

20 серпня 2020 року
Київська обл.

Мешканці області продовжують виявляти безпечність при поводженні з вогнем на присадибних ділянках, дачах, а також під час відпочинку в лісопаркових зонах.

Так, за останню добу рятувальники Київщини ліквідували випадків загорання сміття, 42 трав’яного настилу та 3 торфу на загальній площі 45 га у Бориспільському, Володарському, Вишгородському, Тетіївському, Ставищенському, Баришівському, Iванківському, Яготинському, Обухівському, Рокитнянському, Броварському, Сквирському та Києво-Святошинському районах.

Запам’ятайте! Випали не приносять ніякої користі. Щорічно десятки людей кидають сірник, щоб позбутися від сухостою або сміття. Випалювання сухої трави знищує рослини, розпорошуючи корисні для грунту мікроелементи. Практично всі тварини і комахи, які живуть в сухій траві або на поверхні землі, гинуть при сильній трав'яній пожежі.

Вогонь на присадибній ділянці або просто поблизу будівель легко може стати причиною загоряння і завдати шкоди, а то і повністю знищити будівлі або припаркований недалеко транспорт. Полум'я, яке розгорілось важко зупинити. Постраждати може не тільки майно, а й сам палій або громадяни, що випадково опинилися на місці пожежі.

Так, 19 серпня о 16:28 до оперативно-диспетчерської служби Володарського району надійшло повідомлення про пожежу у с. Рогізна на вул. Шевченка.

На місце події було направлено особовий склад 6-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт Володарка.

По прибуттю рятувальники встановили, що вогонь з травяного настилу перекинувся на територію приватної присадибніої ділянки та на тюки соломи.

Пожежу було локалізовано об 17:14 та повністю ліквідовано  о 17:42.

На місці події працювало 5 чоловік особового складу та 1 одиниця пожежно-рятувальної техніки.

10.jpg

ГУ ДСНС України у Київській області

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook