На Харківщині рятувальники ліквідували 33 пожежі у природних екосистемах

19 серпня 2020 року
Харківська обл.

6 серпня на території Харківщини трапилось 33 пожежі сухостою у природних екосистемах, з яких 2 - охопили фермерські лани, де горіла стерня та пожнивні залишки. Загалом вогнем знищено понад 17 га сухої рослинності.

Серед найбільших є пожежа у селі Вернопілля на Ізюмщині. Там через випалювання сухостою вогонь перекинувся на лісосмугу та скошене поле. Загальна площа горіння склала 6 га. Щоб загасити цю пожежу, рятувальникам 28-ї Державної пожежно-рятувальної частини і працівникам лісового господарства знадобилось понад 4 години.

Ще один скошений лан горів у селі Целюрики Золочівського району. Там пожнивні залишки горіли на площі 2 га. Рятувальники 52-ї Державної пожежно-рятувальної частини впорались з вогнем за 3 години, врятувавши ще й 3 житлових будинки.

Вже увечері, о 20:07, трапилось загоряння сухої трави на краю селища Бабаї Харківського району на площі 4 га. Із ним до 22:36 боролись 2 оперативних пожежно-рятувальних підрозділи з Харкова.

Переважна кількість пожеж в екосистемах трапляється через легковажність громадян, котрі попри чисельні застереження рятувальників продовжують наводити лад на своїх земельних ділянках та прилеглих територіях шляхом випалювання сухостою. Чи не кожного дня чимало сил рятувальників витрачається на ліквідацію пожеж стерні на полях та сухостою на відкритих територіях.

Вогнеборці закликають громадян не спалювати сміття та сухостій, особливо в суху вітряну погоду, не дозволяйте дітям гратися сірниками та запальничками. Пам'ятайте,  що недотримання правил пожежної безпеки може призвести до великої та непоправної біди. При виникненні пожежі негайно телефонуйте за номером «101»!

170820-10.jpg

ГУ ДСНС України у Харківській області

 Джерело: https://www.dsns.gov.ua

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook