Практичне ознайомлення з передовими технологіями

31 липня 2020, 14:00
с. Ревне, Бориспільський район, Київської області

    Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» спільно з агенцією UCABevent провела 29 липня 2020 року польову подію «УКАБ Агротехнології» - демонстрацію передових технологій. Вона зібрала понад 50 компаній-учасниць та понад 1,5 тисячі відвідувачів. До показу було залучено більше 100 одиниць різної сільськогосподарської техніки, яка на полі площею 21 га демонструвала свою роботу. Виробничі потужності HarvEast Holding в с. Ревне Бориспільського району Київської області на день перетворилися на полігон для техніки і агротехнологій, виставкову зону і майданчик для спілкування.

    Викладачі механіко-технологічного факультету НУБіП України разом з виробничниками також взяли участь у цій події.

    Під час демонстраційних показів гості могли побачити в роботі: зернозбиральні комбайни, перевантажувачі зерна, зерновози для збору ярого ячменю, агрегати для поверхневої обробки ґрунту, сівалки для посіву озимих культур, самохідні та причіпні обприскувачі. До слова, цього разу обприскувачі були представлені дуже широкою лінійкою, а найчисельнішою групою техніки були агрегати для поверхневого обробітку ґрунту.

    Також можна було оцінити роботу сівалок і визначити фаворитів на демонстраційних ділянках кукурудзи, де в рамках підготовки до проекту, 22 квітня був проведений посів. Участь в посіві брали представники брендів сівалок точного висіву: Great Plains PL 5500 (Great Plains) Kinze 3000 (AiКo) Kverneland Optima SX (Альбіон) Equalizer Precision C (Центр інновацій АСП) Massey Ferguson 9108 VE (АМАКО) Lemken Azurit 9 (LEMKEN) Vaderstad Tempo F8 (Väderstad) Horsch Maestro 24.70 SX («Астра»).


    В рамках події оцінювались результати роботи 8 сівалок брендів Horsch, Lemken, Amazone, Kuhn, Great Plains, Maschio Gaspardo, Massey Ferguson і Precision Planting на демонстраційних ділянках посіву кукурудзи.

    Під час проведення заходу в польових умовах також проходили випробовування плуги, дискові агрегати, глибокорозпушувачі, важкі дискові борони, стерньові культиватори, агрегати strip-till та агрегати вертикального обробітку ґрунтів, розкидачі мінеральних добрив, агрегати передпосівного обробітку, тощо.
    Більше 50 компаній представили інноваційні агротехнології та актуальні технічні рішення у статичній експозиції. Отже, навіть в умовах карантину потрібно підвищувати свою кваліфікацію усіма можливими способами.


О. Вечера, ст. викл. кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook