Данило Мухопад із Сумщини прагне своє майбуття присвятити розвитку тваринництва в Україні

10 серпня 2020 року

     Данило Мухопад виріс у стародавньому місті Ворожба Білопільського району Сумської області, яке розташоване на лівому березі річки Вир і веде відлік своєї історії ще з 1665 року та занесене до Списку історичних населених місць України. Данило навчався у Ворожбянській ЗОШ №3, він став переможцем ІІ туру олімпіади з біології та математики, яка проводилась у Національному університеті біоресурсів і природокористування України (НУБіП України).

  • Данило, чому Ви обрали спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»?
  • Мої батьки завжди тримали вдома багато свійських тварин, оскільки ми живемо у власному будинку і маємо земельну ділянку. Я з самого раннього дитинства зростав в оточенні кроликів, птиці та інших тварин. Часто задавав собі запитання: «А як можна покращити їх годівлю, збільшити інтенсивність росту, покращити породу тощо?» Я знайшов ту спеціальність, яка допоможе мені всьому цьому навчитись і одержати відповіді на свої запитання. В подальшому я планую професійно займатись своєю улюбленою справою і приймати участь у розвитку тваринництва в Україні.
  • Чому вирішили навчатись саме у НУБіП України?
  • Я обрав НУБіП України, тому що він є найкращим аграрним університетом України. Він розташований у столиці нашої держави, а навчатись у Києві – це престижно. Мене привабило й те, що в університеті розводять коней, птицю різних видів, які знаходяться на спеціальному госпдворі. Та й загалом мені університет дуже сподобався.
  • Звідки Ви дізнались про НУБіП України?
  • Про університет мені розповіла класний керівник - Кравченко Антоніна Івані-вна. Вона разом з учнями нашої школи відвідала НУБіП України, коли там було проведено такий захід як «День відкритих дверей». Повернувшись із Києва, Анто-ніна Іванівна з великим захопленням розповідала про краєвиди Голосієва, на те-риторії якого розташований потужний навчальний заклад з великою кількістю ко-рпусів з ошатними аудиторіям, оснащеними лабораторіями тощо.
  • Данило, розкажіть про себе. Які у Вас захоплення, успіхи? Чи займаєтесь спортом?
  • Я завжди приймав активну участь у всіх заходах, які проводились не лише у школі, а й на рівні усього Білопільського району. Так, зокрема, був ведучим на міському заході, присвяченому Масляній. У школі у нас запроваджено організовувати культурні заходи з нагоди різних свят, на яких я був або ведучим, або виконував якусь роль у постановах. Що стосується моїх спортивних уподобань, то я займаюсь велопробігами на далекі відстані.

   Дякую, Данило, за відверту розмову і бажаю успішного вступу й навчання в нашому університеті, здобути освіту та стати висококваліфікованим технологом з виробництва і переробки продукції тваринництва! Щасливого тобі студентського життя і майбуття!

Інтерв’ю з абітурієнтом провела Вікторія Мельник,
доцент кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook