site:openforest.org.ua Лісівники та рятувальники відпрацювали проведення профілактичних заходів та гасіння лісових пожеж на Київщині

7 серпня 2020 року
ДП «Тетерівський лісгосп»

Сьогодні на базі державного підприємства «Тетерівський лісгосп», що на Київщині, відбулася спеціальна нарада щодо відпрацювання проведення профілактичних заходів та гасіння лісових пожеж. Участь в нараді взяли заступник Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Ільченко, заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів України Юрій Болоховець, начальник Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Олексій Бойко, директор ДП «Тетерівський лісгосп» Дмитро Гоцуляк та ін. Під час наради обговорювалися питання запобігання виникненню і розповсюдженню лісових пожеж на території державного лісового фонду та на суміжних територіях інших користувачів. У своєму виступі заступник Голови ДСНС Микола Ільченко розповів про ситуацію з пожежами в природних екосистемах, які виникли протягом року, детально зупинившись на причинах їх виникнення та поширення на значні території.

Заступник Голови Держлісагентства Юрій Болоховець ознайомив присутніх із станом справ щодо протидії виникненню лісових пожеж та ліквідації їх наслідків на території підприємств, підпорядкованихДержлісагентству України, наголосивши на важливості співпраці лісівників та підрозділами ДСНС. Під час практичної частини наради її учасники мали змогу побачити дії лісової охорони з ліквідації загоряння в умовах максимально наближених до реальних. За легендою у кварталі 2 виділ 6 лісового масивуМигальського лісництва ДП «Тетерівський лісгосп» виникла низова пожежа. Дим був виявлений черговим оперативним ДП «Тетерівський лісгосп» зі спостережної вежі за допомогою камер відеоспостереження. Для гасіння виявленої лісової пожежі була направлена пожежна техніка і працівники ДЛО, які знаходяться на чергуванні. Першою до місця пожежі прибула спеціальна група лісового господарства в складі спеціального автомобіля марки УАЗ, який обладнаний ємністю для води, ранцевими вогнегасниками, лопатами, бензопилою, сокирами і укомплектований квадрокоптером для об’єктивної оцінки площі пожежі, напрямку розвитку пожежі та проведення правильної розстановки пожежних підрозділів. Працівники забезпечені ранцевими лісовими вогнегасниками. Завдання групи: оцінка обстановки, організація гасіння виявлених осередків пожежі і локалізація пожежі. Також до місця пожежі прибув трактор МТЗ 82 з плугом ПКЛ 75, для локалізація місця пожежі шляхом його оборювання. За сценарієм лісова пожежа набирає сили через сильний вітер і керівник гасіння пожежі прийняв рішення щодо залучення додаткових сил і засобів. До місця прибули розрахунки лісової охорони в складі відділень на пожежних автомобілях на базі автомобілів УРАЛ та ЗІЛ-131, які остаточно ліквідували пожежу.

site:openforest.org.ua

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook