Викладачі кафедри механізації тваринництва прийняли участь у літній серії вебінарів Web of Science

25 липня 2020, 23:18
    З 6 по 10 липня включно відбулася липнева серія з шести вебінарів Web of Science. У вебінарі прийняли викладачі кафедри механізації тваринництва Олег Заболотько та Світлана Потапова. Програма вебінарів була дуже насичена.
    6 та 7 липня відбулися вебінари, присвячені актуальним питанням щодо публікування наукових робіт у міжнародних виданнях та пошуку і аналізу літератури у Web of Science Core Collection.
    Найбільшу увагу викликав вебінар «Академічна доброчесність – запорука успішного розвитку науки і держави» з чудовими запрошеними спікерами, присвячений проблемі дотримання академічної етики, який відбувся 8 липня. Розпочав вебінар Сергій Миронович Квіт, д. філос. н., голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО). У своїй доповіді "Академічна доброчесність як чинник якості освіти" Сергій Миронович висвітлив роль, функції та можливості Національного агентства у формуванні та дотриманні норм академічної етики в українському суспільстві.
    Тетяна Олександрівна Ярошенко, к.і.н., віце-президент з наукової роботи та інформатизації Національного університету "Києво-Могилянська академія" виступила з доповіддю: "Наукова етика та академічна свобода: виклики часу та ризики ціннісної трансформації". У своїй доповіді Тетяна Олександрівна говорила про ризики втрати цінностних етичних орієнтирів університетської науки та освіти в сучасних умовах та поділилась досвідом НаУКМА у запровадженні міжнародних стандартів та етичних принципів.
   Юлія Миколаївна Главчева, заступник директора науково-технічної бібліотеки Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" представила доповідь: "Академічна доброчесність в університеті: нормативно правове регулювання, технологічні рішення, популяризація". У своїй презентації Юлія Миколаївна поінформувала, як бібліотека університету долучається до роботи з імплементації принципів академічної доброчесності в освітній та науковий процес: інформаційне забезпечення, публікаційна підтримка, навчання.
Завершила вебінар Ірина Олександрівна Тихонкова, к.б.н., інформаційно-аналітичні ресурси та навчання, Clarivate. Тема доповіді: "Академічна етика vs наукометрія".
    У наступні дні також були цікаві та дуже інформативні вебінари. Оновлений Journal Citation Reports; Демонстрація, аналіз і оцінка наукового доробку науковця; Аналітичний інструмент InCites для установи та науковця – ось перелік питань, що були висвітлені впродовж вебінарів 8-10 липня.
    По закінченні вебінарів учасники отримали сертифікати. 

Світлана Потапова, старший викладач кафедри механізації тваринництва

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook