Висновки не зробили - еколог розкритикував владу через пожежі на Луганщині

10 липня 2020 року
м. Київ

Влада не вжила заходів, щоб підготуватися до боротьби з лісовими пожежами. Про це заявив еколог Олег Листопад в ефірі телеканалу "Україна 24", коментуючи велику лісову пожежу на Луганщині.

"Досить казати про клімат. В інших країнах також клімат, але вони якось справляються з такими ситуаціями. Влада України не вжила заходів, щоб підготуватися до виявлення пожеж, запобігання пожеж і адекватного реагування. Квітневі уроки не вивчені. Комісія не працювала, висновків не зроблено, фахівців не чують", — сказав він.

За словами еколога, українські пожежники не навчені боротися з пожежами у природному середовищі.

"Питання: скільки в Україні є фахівців, які навчені гасити пожежі в природних екосистемах, не в містах? ДСНС в містах працюють чудово. А в природних системах скільки? Я вам одразу скажу — нуль. Скільки там вітер, 25 (м/с — рад)? Людина, яка працює в місті, не знає, що робити при такому вітрі. Повинен бути єдиний штаб, і повинна керувати людина, яка навчена це все робити", — сказав він.

Відео інтервью можна переглянути за посиланням: https://ukraina24.segodnya.ua/ua/obshestvo-news/2804-vlast-ne-podgotovilas-ekolog-o-pozhare-na-luganshchine

 

За матеріалами телеканалу Україна 24,
https://ukraina24.segodnya.ua/ua
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook