Увага! Додатково нагадуємо про обов’язкові заходи пожежної безпеки у лісових масивах

10 липня 2020 року
Волинська обл.

У зв’язку з численною кількістю запитань, коментарів та звернень від громадян, які надходять на адресу управління та лісогосподарських підприємств щодо причини тимчасової заборони в’їзду автомобілів у лісові масиви, подаємо додаткові роз’яснення.

 

Перш за все, інформуємо, що відповідні заходи є вимушеними та обов’язковими протягом усього пожежонебезпечного періоду, згідно з п. 3 Правил пожежної безпеки в лісах України.

Відповідні рішення були прийняті також під час засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Заходи з вимогою обов’язкового виконання зазначені у протоколі засідання від 16 червня 2020 року.

Серед таких:

 – забезпечити посилений моніторинг пожежної обстановки у природних екосистемах області для своєчасного виявлення пожеж та оперативного реагування на всі випадки загорянь;

– забезпечити введення на період високого класу пожежної небезпеки тимчасових обмежень на відвідування населенням лісових масивів і лісопаркових зон, в’їзд до них автотранспортних засобів.

На жаль, ми змушені констатувати, що причиною фактично всіх загорянь є людський фактор. Перебуваючи на відпочинку чи йдучи в ліс по ягоди та гриби, люди часто забувають про відповідальне поводження на природі та заходи безпеки.

Вкотре звертаємося із проханням до громадян: у жодному випадку не паліть у лісі, не залишайте сміття, яке також може стати причиною загорянь.

І поставтеся з розуміння до тимчасових вимушених обмежень в’їзду у лісові масиви автотранспортом. Крім того, що цей рік видався надважким в епідемічному плані, дуже важливо не допустити до лісу вогонь.

Зробити це можливо лише спільно. Коли всі будемо розуміти свою відповідальність.

Пам’ятайте: заходів безпеки завжди легші і кращі, ніж боротьба зі стихією.

Пресслужба Волинського ОУЛМГ

 Джерело: https://lisvolyn.gov.ua

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook