У Білорусі з початку року сталася 801 лісова пожежа

26 червня 2020 року
Білорусь

У Білорусі з початку року сталася 801 лісова пожежа, повідомили кореспонденту БЕЛТА в прес-службі Міністерства лісового господарства.

"У цьому році стався вже 801 лісова пожежа на площі понад 6,4 тис. га. Незважаючи на те, що число займань з початку цього року більше, ніж за аналогічний період 2019 року, загальна площа лісових пожеж на відповідну дату тепер менша. Це говорить про те, що більшість осередків займання було ліквідоване на ранній стадії ", - сказали в прес-службі.

Найбільше лісових пожеж сталося на півдні країни - в Брестській (308) і Гомельській областях (214). Потім йдуть Мінська (114), Гродненська (78) і Могилевська області (67). Найменше загорянь було на півночі країни - у Вітебській області (20).

Заборони та обмеження на відвідування лісів діють в 24 районах Білорусі. Відвідувати ліс тимчасово заборонено в Ветковському районі Гомельської області. Обмеження діють в 15 районах Мінської області (крім Логойського, Борисівського, Червенського, Пуховічського, Копильського, Мядельського і Воложинського), шести районах Гродненської області (Корелічському, Лідському, Новогрудському, Сморгонському, Ошмянському і Островецькому), а також Речицькому і Мозирському районах Гомельської області .

Рішення про введення і зняття заборони на відвідування лісів приймають місцеві органи влади за клопотанням лісогосподарських установ або районних відділів з питань надзвичайних ситуацій. Обмеження вводяться в разі високого класу пожежної небезпеки. Головна мета заборон - забезпечити безпеку громадян, збереження їх майна, а також лісового фонду. "Кожен день ситуація змінюється. При погіршенні пожежонебезпечної обстановки вводяться заборони і обмеження, а при її поліпшенні вони знімаються. Таке ручне регулювання позначається на ситуації сприятливо. Люди дзвонять, цікавляться заборонами і обмеженнями, так що з боку населення стало більше відповідальності", - відзначили в прес-службі.

Порушення вимог пожежної безпеки в лісах і на торфовищах або заборони на їх відвідування без заподіяння шкоди тягне, згідно ст.15.29 КоАП, попередження або штраф до 25 базових величин (1 БВ - Br27).

У лісгоспах налічується понад 250 пожежно-хімічних станцій, понад 660 пунктів протипожежного інвентарю, які укомплектовані засобами пожежогасіння. Створено мережу з більш ніж 650 пожежно-спостережних вишок і щогл, з яких майже 600 обладнані засобами відеоспостереження за станом лісу.

 Джерело: http://www.mlh.by

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook