Викдадачі кафедри охорони праці та інженерії середовища взяли участь в онлайн-тренінгу з міжнародних і європейських стандартів з питань праці

2 липня 2020 року

     Науково-педагогічні працівники кафедри охорони праці та інженерії середовища взяли участь в онлайн-тренінгу з міжнародних і європейських стандартів з питань праці в рамках Проєкту ЄС-МОП «НА ШЛЯХУ ДО БЕЗПЕЧНОЇ, ЗДОРОВОЇ ТА ЗАДЕКЛАРОВАНОЇ ПРАЦІ В УКРАЇНІ»


     2 липня 2020 р. працівники кафедри охорони праці та інженерії середовища завідувач кафедри О. Войналович, доценти В. Поліщук, Є. Марчишина, Т. Білько, Т. Зубок, М. Мотрич, ст. викладач Голопура С.М. взяли участь в онлайн-тренінгу з міжнародних і європейських стандартів з питань праці в рамках Проєкту ЄС-Міжнародної організації праці «НА ШЛЯХУ ДО БЕЗПЕЧНОЇ, ЗДОРОВОЇ ТА ЗАДЕКЛАРОВАНОЇ ПРАЦІ В УКРАЇНІ». Доповідь, присвячену трудовим відносинам, провів Антоніу Сантуш - менеджер Проєкту ЄС-Міжнародної організації праці «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні» з Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи.

     Лектор зазначив, що труднощі з установленням факту існування трудових відносин можуть створити серйозні проблеми для зацікавлених працівників, їхніх громад і суспільства в цілому, особливо коли права і обов’язки сторін не ясні, коли робляться спроби замаскувати трудові відносини або коли закон є явно недостатнім або обмеженим. Рекомендації МОП закликають держави-члени розробити та застосовувати національну політику, спрямовану на гарантування ефективного захисту працівників, які виконують роботу в умовах трудових відносин. Рекомендована політика повинна передбачати заходи, спрямовані, зокрема: на надання працівникам і роботодавцям рекомендацій щодо порядку встановлення факту існування трудових відносин; на боротьбу з прихованими формами трудових відносин; на гарантування норм, застосовних до всіх форм договірних домовленостей, для того, щоб найманим працівникам забезпечувався захист, на який вони мають право; на сприяння доступу роботодавців і працівників до належних, недорогих, справедливих і дієвих механізмів урегулювання спорів; на забезпечення дотримання і ефективного застосування законодавства та НПА про трудові відносини; на проведення належного та адекватного навчання з питань відповідних міжнародних трудових норм; на усунення стимулів до приховування трудових відносин; на сприяння посиленню ролі колективних переговорів і соціального діалогу, зокрема як засобів знаходження рішень щодо питань, які стосуються сфери трудових відносин. Учасники онлайн-тренінгу розглядали та обговорювали конкретні ситуації щодо встановлення трудових відносин між роботодавцем та працівниками в Україні.

Євгенія Марчишина, доцент кафедри охорони праці та інженерії середовища

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook