Міжнародний науково-практичний онлайн-семінар на тему «Надійність сільськогосподарської техніки в системі інноваційних процесів»

25 червня 2020, 15:58
м. Київ НУБіП України

 

 

Карантинні обмеження не підстава для відмови від запланованих проектів. Особливо тих, що стосуються співпраці з роботодавцями та направлені на підвищення ефективності та якості наукових досліджень, посилення наукової співпраці на міжнародному рівні, популяризації корисної інформації про сучасні технології. Співробітниками кафедри надійності техніки, факультету конструювання та дизайну було організовано та проведено V Міжнародний науково-практичний семінар на тему «Надійність сільськогосподарської техніки в системі інноваційних процесів».

    Семінар проходив в Національнму університеті біоресурсів і природокористування України, на факультеті конструювання та дизайну 25 червня 2020 року за участі компанії ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» (м. Красилів, Україна) і ТОВ «Індустрія Техногруп» (м. Київ, Україна) в онлайн-режимі.
    В межах онлайн-семінару обговорювались проблеми, пов’язані з:

  • сучасними технічними і технологічними рішеннями у сфері проектування, виготовлення, відновлення, вторинного використання та утилізації;
  • особливостями використання сучасних фільтрів і фільтрувальних матеріалів;
  • особливостями використання оригінальних запасних частин до сільськогосподарської та будівельної техніки;
  • техніко-технологічними складовими інноваційного забезпечення надійності складних систем аграрного виробництва та будівельної галузі.

    Роботу семінару розпочав Зіновій Ружило, декан факультету конструювання та дизайну НУБіП України з привітань на адресу учасників онлайн-семінару. Він окреслив перспективи співпраці факультету конструювання та дизайну із фірмами-роботодавцями для випускників інженерних факультетів.
    В роботі онлайн-семінару прийняла участь начальник відділу науково-технічної інформації НДЧ НУБіП України Вікторія Мельник.  

    Член ради роботодавців інженерних факультетів, керівник відділу ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна» Олег Продеус представив доповідь на тему: «Особливості конструкції фільтрів WIX FILTERS». В доповіді була детально проаналізована продукція ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна», представлені зразки сучасних фільтрувальних систем.

    За підтримки директора ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ Україна» Олега Будяя на кафедру надійності техніки для покращення матеріально-технічної бази були передані зразки фільтрів для сільськогосподарської та будівельної техніки.

    Випускник факультету, а сьогодні директор ТОВ «Індустрія Техногруп» Олександр Сиволапов в своїй презентації на тему «Сучасна будівельна, кар’єрна та дорожня техніка компанії «DOOSAN» в Україні» ознайомив учасників онлайн-семінару із сучасною будівельною та кар’єрною технікою компанії «DOOSAN, проаналізував систему її сервісного обслуговування та постачання запасних частин.


 

   Декан факультету конструювання та дизайну Зіновій Ружило, презентував доповідь на тему «Технічні рішення повітряних фільтрів ДВЗ» та ознайомив учасників міжнародного онлайн-семінару з характерними пошкодженнями фільтрів, зразками сучасних фільтрів, які виробляє компанія ТОВ «Манн+Хуммель ФТ Україна».
 

    Завідувач кафедри надійності техніки Андрій Новицький в своїй доповіді на тему: «Етапи співпраці кафедри надійності техніки НУБіП України та ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ Україна» презентував історію співпраці кафедри та ТОВ «Ман+Хуммель ФТ Україна», яка була започаткована у 2017 році. За цей період було проведено чотири Міжнародних науково-практичних семінарів, п’ять семінарів для студентів та співробітників факультету конструювання та дизайну частину з них безпосередньо на виробничій базі ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ Україна», у місті Красилів, Хмельницької області.
 

   Аспірантка кафедри надійності техніки Альона Лісєєва представила доповідь на тему: «Повторне використання повітряного фільтру для сільськогосподарської техніки в умовах польових робіт», яка підготовлена за матеріалами проведених досліджень за дисертаційною роботою.
 

    До роботи та обговорення матеріалів V Міжнародний науково-практичний онлайн-семінар долучились науково-педагогічні працівники НУБіП України: професор, заступник декана факультету конструювання та дизайну з наукової роботи Юрій Ромасевич, професор Віктор Несвідомін, завідувач кафедри механізації тваринництва Василь Хмельовський, заступник декана факультету конструювання та дизайну, доцент Олег Марус, доценти Микола КоробкоОлег Заболотько та Віктор Ребенко.

    В роботі онлайн-семінару прийняли активну участь студенти магістратури факультету конструювання та дизайну, які навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування», освітніми програмами «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва» та «Обладнання лісового комплексу».
   Саме в період з 9 червня до 18 липня студенти магістратури проходять виробничу практику в дистанційному режимі на машинобудівних, аграрних та підприємствах лісового комплексу. Одним з таких базових підприємств кафедри надійності техніки є ТОВ «МАНН+ХУММЕЛЬ ФТ Україна». Студенти в онлайн-режимі вивчають виробничу діяльність компанії, знайомляться із сучасними технологіями в галузі фільтрації, готують статті та доповіді, працюють над підготовкою магістерських робіт. В роботі онлайн-семінару прийняли участь понад 20 студентів факультету, серед яких слід відзначити Олександра КрасновськогоОлега БулашаТараса Євстаф’єваСтаніслава СтаценкоВіталія Безсмертного.
    Технічний супровід онлайн-семінару здійснював відповідальний за інформаційне наповнення веб-сторінки факультету конструювання та дизайну, старший викладач кафедри надійності техніки Олександр Банний.

    Студенти та співробітники факультету конструювання та дизайну і кафедри надійності техніки висловлюють найщиріші слова вдячності роботодавцям за участь у онлайн-семінарі та допомогу у підготовці висококваліфікованих інженерних кадрів.


Андрій Новицький,
завідувач кафедри надійності техніки,
Валентина Мельник,
доцент кафедри надійності техніки,

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook