Викладачі кафедри економіки праці та соціального розвитку долучилися до створення курсу з "Фінансової грамотності"

27 червня 2020 року

25.06.2020 доцент кафедри економіки праці та соціального розвитку НУБіП України Гребеннікова Альона прийняла участь у презентації онлайн курсу «Фінансова грамотність». Захід відбувся під патронатом CSR Ukraine, експертної організації Центр «Розвиток КСВ», разом із платформою Career Hub. . Партнерами проєкту стали журнал Future, компанії Райффайзен Банк Аваль, Kredobank, Metlife, EY, Amway. Також ініціативу підтримали Незалежна асоціація банків України та Національний банк України.

Марина САПРИКІНА, керівниця Центру «Розвитку КСВ», зазначила: «Дослідження 2019 року про індекс фінансової грамотності вказують на те, що 40% респондентів говорять про фінанси із близькими людьми. Але водночас 41% взагалі не підіймають цю тему. Тому, запускаючи цей курс, ми хочемо почати розмову про важливість фінансової грамотності».

   До вступного слова приєдналась і Кейт Щеглова-Голдфінч, головна редакторка Future Magazine, старша проєктна менеджерка з розробки стратегії фінансових технологій НБУ: «Молодь є двигуном освіти і для старшого покоління. Саме вони можуть донести ідею та важливість фінансової грамотності до цієї категорії населення. Адже за період пандемії питання фінансової грамотності та діджитальних процесів загострилось та стало ще більш актуальним».

   Курс «Фінансова грамотність» складається із 8 лекцій тривалістю сумарно 1,5 годин. Курс поєднує у собі досвід компаній та вищих навчальних закладів; містить тестову частину для перевірки засвоєних знань; розрахований на студентів/ок перших курсів неекономічних спеціальностей, тому може бути інтегрований у навчальні плани університетів.

  Лекції присвячено наступним питанням: планування власних доходів; розробка сімейного бюджету; вплив фінтеху на розвиток економіки; створення фінансової подушки; фінансові маніпуляції та відкриття власного бізнесу. Лектори – викладачі провідних українських університетів, які об’єдналися задля руйнації стереотипів про складність теми та задля підвищення фінансової грамотності молоді. В 7 лекції доцент нашої кафедри, Альона Гребеннікова, розповіла про фінансові шахрайства та як їх уникнути.

  Курс безкоштовний і вже доступний на платформі Impactorium.org.

Реєстрація за посиланням:  https://impactorium.org/uk/courses/finansova-gramotnist/

 Віталій Нагорний 
к.е.н., доцент кафедри економіки праці та соціального розвитку
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook