Голосіївський ліс – місце для гармонії душі. До 122-річчя НУБіП України

1 червня 2020, 13:43
НУБіП України

 Локдаун поступово закінчується, триває послаблення карантину і життя поступово вертається до звичайного гармонійного режиму. Пікніки і природа – це прекрасне рішення для киян. Голосіївський ліс – надзвичайне місце для відновлення. Краса природи у всі часи надихає: живіть в гармонії, будьте щасливими і здоровими, виходьте на вулицю і насолоджуйтеся українським літом.

Вероніка Чекалюк керівник студентського гуртка «Юний журналіст» часто буває у парку Голосієво, НУБіП – це світ науки і гармонії природи, – коментує пані Чекалюк вихід українців із карантину. Вероніка Василівна вважає варто починати із пікніків і прогулянок: «ми з котиком часто гуляємо і усім радимо помірні прогулянки. Головне не метушитися – виходити з карантину потрібно плавно не кваплячись: спочатку прогулянка біля будинку на 15-20 хв, другий етап, наприклад, пікнік на 2-3 години, ходіть пішки, уникайте натовпу.

 

Наприклад, мій кіт не любить скупчення людей, починає нявчати і шипіти, коли багато незнайомих... Пікніки – це одне з компромісних рішень для того, щоб виходити на природу, спілкуватися з друзями і в той же час не порушувати правил санітарного захисту, не забувайте про маски і антисептики, вони все ще актуальні. Ще не забувайте про позитивні емоції, вони важливі складові комфортного з карантину. Перші прояви активності зараз можуть супроводжуватися емоційними сплесками, так що гуляйте самі або з рідними, з тими, кому довіряєте. До речі, не тільки людям, а й тваринам теж дуже важко адаптуватися, поважайте один одного. Ми з друзями вийшли на пікнік перший раз після карантину з котом.

 

Кіт після цього цілу добу проспав на дивані – багато емоцій, шок для тварини! У нього було занадто багато вражень від пікніка: і птиці, і вітер, і квіти, і вода, і дощ... Навіть спостерігаючи за котиком, було зрозуміло: для тварини це шок. Зрозуміло, для людей теж непросто. Так що поступовий вихід з карантину потрібен усім, бережіть себе і своїх тварин. Ми зараз щодня буваємо у Голосієво, дерева, кущі, озера – це неймовірно, що мегаполіс Киів так схожий на курорт.

 

Красиве місто... Будьте здоровими і щасливими, при нагоді, відвідайте історичний Ботанічний сад НУБіП України – перлину Києва, погуляйте алеями, де живе наука і можна зустріти Муз. https://nubip.edu.ua/node/35045. Ректор, академік Станіслав Ніколаєнко усім серцем любить природу, він плекає Ботанічний сад університету, щодня перевіряє «чи затишно рослинам, чи добре квітам», дбає про інновації та красу, сад постійно набуває нового і привабливого європейського вигляду. Наразі завершився черговий етап кардинальної реконструкції до 122-річчя. Наш сад – це місце сили й натхнення...», – підсумовує Вероніка Василівна.

Автор:
Т. Турчаникова (журналіст)
Фото: https://nubip.edu.ua/node/24013

 
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook